ראשי ערים ומועצות רבות טוענים כי הממשלה משווק פרויקטים והצהרות ללא גיבוי. העלולים לרדוף את הציבור הישראלי בעוד כמה שנים. בדוגמא אחת מסביר ראש עיריית פתח תקווה כי הממשלה יוזמת דירות חדשות בכל מחיר בכל מחיר ובאזורי הביקוש, אך ללא בדיקה מתאימה לתשתיות ציבוריות שישרתו את הדיירים החדשים לאחר מכן. ישנו שיווק מאסיבי של דירות, אבל הממשלה לא דואגת לתושבים שיעמדו אחר כך בפקקים. לטענתו, במשרד התחבורה טוענים שאת 12 אלף יחידות הדיור העתידות לקום בסירקין תשרת בעתיד הרכבת קלה שמתוכננת להגיע עד ראש העין, אך למעשה מתוכננת היום רק עד פתח תקווה. כמו-כן מבטיחים גורמים בממשלה תוספת של כבישים אורכיים ומטרו, אבל אין הצגה אמיתית של התוכניות הללו.
לעמוד דירות חדשות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן

אין מספיק תקנים למהנדסים ובודקי תוכנית
בעיריית הרצליה מביאים טענות נוספות על חוסר בתקנים למהנדסים ובודקי תוכניות, אשר עוצרים פרויקטים כגון גליל-ים. הממשלה אומנם חתמה על הסכם גג שיכלול את תוכנית מחיר למשתכן באדמה יקרה מאוד בגליל ים ללא יכולת תשלום מספקת, לא יהיה אפשר להעסיק מהנדסים ובודקי תוכניות. בעיריית הוד השרון סבלו ממקרה אחר בו בוטל פרויקט של 7,000 דירות חדשות שקודם במשך 10 שנים, אך לפתע חל שינויי באפיון תוואי הקרקע וזה הפך לפארק לאומי. לראשי הערים אין אפשרות להתקדם כשתוכניות משתנות בכל כמה שנים בודדות.
לעמוד הפרויקט גינות חריש באתר BankNadlan לחצו כאן
אזור תעסוקה קטן במקום מטרופולין שיתחרה בת"א
ערי הערים ממשיכים ומסבירים שהדבר הראשון אשר מושך אנשים חדשים לעבור זה אזורי תעסוקה. המדינה מצידה, אינה מספקת את הצרכים הנדרשים לערשי הערים הקטנות למשוך קהל איכותי אשר יגדיל את כוחם. במקום להקים מטרופולין נוסף בצפון ובדרום אשר יחזק את שאר אזורי ישראל וימשוך ישראלים לעבור מהמרכז הגועש, ממשלת ישראל מקדמת אזורי תעסוקה קטנים בכל מועצה ועיר וכך הן אינם יכולים להתחרות בערים הגדולות. באור יהודה מצביעים על עוד פרויקט שמקדמת המדינה בנמל התעופה בן גוריון, בו מנתוכננים להיבנות כ-750 אלף מ"ר לתעסוקה בשטחים הגובלים עם המועצות המקומיות. אך למעשה הדבר ימשוך חברות רבות לעבור לאזור זה מאשר להישאר במועצות חלשות.