המונח הלועזי "טיים שייר" מתבסס על לקוח הרוכש את הזכות להשתמש ביחידת נופש בפרק זמן של כשבוע בשנה. אפשר להגדיר עיסקה שכזו, כסוג של עיסקת נדל"ן, מצומצמת, השונה מקניית נכס, או שכירות ארוכה. שיטה זו, מאפשרת ללקוחות רבים לחלוק את יחידת הנופש לאורך כל השנה. כשהרוכש סיפק את חלקו הכספי, הצד הניהולי של הנכס עובר לחברת הניהול או לחברת הנדל"ן המשווקת את היחידות, כשבמהלך השנה תיגבה החברה מהרוכש דמי ניהול ואחזקה.
יחידות הנופש בישראל
לישראל תחום זה נכנס במהלך שנות ה-90 וכיום, ישנם כחמישים אלף ישראלים אשר רכשו יחידות נופש בישראל, ועוד רבים אחרים שעשו זאת בחו”ל. רבות מיחידות הנופש נמצאות במלונות השונים וממוקמים בעיקר באילת וטבריה, הנחשבות ערי תיירות. ישנם גם כמה מלונות בארץ, שמוכרים חלק מהחדרים כיחדות נופש לצד החדרים הרגילים.
לעמוד נדל"ן עסקי באתר BankNadlan לחצו כאן

מחירי היחידות השונות
מחירי היחידות השונות נאמדים בעשרות אלפי שקלים בממוצע, כאשר התקופה והאזור, משפיעים גם הם על המחיר הנקבע. בדרך כלל אפשר לשלם על היחדיה בתשלומים אך חשוב לזכור שכאן לא מסתיימת הגביה של חברות הניהול ולמעשה גם ישנה גבייה שנתית שנאמד בממוצע של 2,000 ש"ח בשנה לתיחזוק היחדיה ושדרוגה לפי תנאי ההסכם.
לעמוד הפרויקט יחידת סטודיו באילת באתר BankNadlan לחצו כאן
יתרונות?
היתרון הברור של יחידת הנופש בישראל הוא שלא צריך לשבור את הראש לאן נוסעים לנפוש בכל שנה, ואין גם צורך לשריין מקומות לינה וכמובן גם לא לפתוח את הארנק. היחדיה תחכה לרוכש שלה לפי כל התנאים שסוכמו ולמשך תקופת הזמן שנחתמה ואחת היתרונות שלה הוא שאין הגבלה לכמות הנופשים שיכולים להתגורר ביחידה בזמן שנבחר.
לפרויקטים בעיר אילת באתר BankNadkan לחצו כאן
חסרונות וסכנות
בישראל, עדיין מדובר בסכום כסף לא מובטל, שבמקרים מסויימים יקר מאשר עלותה של חופשה. ובמדינה קטנה שכזו, המקומות שמוצעים הם מאוד מצומצמים. נוסף על כך, כמות גדולה של תלונות שהגיעו אל המועצה הישראלית לצרכנות, העידו על מכירה של יחידות פיקטיביות אשר חלקן הפכו לתביעות משפטיות. לכן, כדאי לבדוק היטב לפני רכישת יחידת נופש ובעיקר, ממי רוכשים אותה. מעבר לכך שיש לקרוא היטב את החוזה ולחתום רק לאחר שיקול דעת ואף קבלת ייעוץ משפטי.