סקר שנערך במכון המחקר פיו, ופורסם ביולי 2015, מצא כי, בני דור המילניום בוחרים שלא לעזוב את בית הוריהם, כשהערכה הבולטת מכל היא מחירי המחיה הגבוהים בכלל,ומחירי השכירות או הבתים בפרט. נדמה שלאחר היציאה מהמשבר הכלכלי של שנת 2008 עליות המחירים כבר חזרו לרמות שנרשמו לפני המשבר ובחלקים גדולים אף כבר הספיקו לעבור אותן, בזמן שלא נרשמות עליות תואמות בשכר הריאלי.
לעמוד דירות חדשות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן
מספר התושבים בארה"ב שחיים מחוץ לבית הוריהם לא השתנה כבר 9 שנים, בזמן שהאוכלוסייה ממשיכה לגדול
לפי המחקר של פיו, בו נותחו נתוני מפקד האוכלוסין של ארה"ב, ברבעון הראשון לשנת 2015, 67% מהתושבים הצעירים 18-34 בארה"ב (כ-42.2 מיליון איש) התגוררו בנפרד מהוריהם, נתון נמוך במיטבו לעומת 42.7 מיליון האזרחים שחיו בנפרד מהוריהם כבר בשנת 2007. כדי להבין שמדובר במצב שמוגדר כטוב בקרב מומחי הנדל"ן, צריך להבין שההוצאה על דיור בארה"ב מגיעה ל-18 אחוזים בלבד מהכנסת התושבים, נתון הנחשב נמוך לעומת צ'כיה וסלובקיה שם התושבים נאלצים להיפרד מכ-26% ממשכורתם לטובת תשלומים הוצאות הבתים. אם תהיתם, אזרחי ישראל מוציאים בממוצע 21% מההכנסות שלהם על הוצאות הדירה.
לעמוד מחירון דירות באתר BankNadlan לחצו כאן
ישנם פחות מובטלים אך יותר אנשים שחיים בתת תנאים
הנתונים המוצגים בכתבה יכולים לבלבל אנשים רבים ולתהות מה בדיוק הדבר אומר. ובכן כדי להפשיט את הבעיה, צריך להכיר בתופעה בה האבטלה בעולם המערבי נמצאת בירידה יחסית, מה שאומר שיותר ויותר אזרחים אינם מוגדרים כעניים, אך אלה נאלצים לשלם יותר ויותר כל שנה, בשמן שהמשכורת הממוצעת שלהם, אינה משתלמת אל מול ההוצאות. המגמה הזאת אינה ייחודית רק לישראל, שכן מחירי דירות ב-14 מדינות מתוך 31 שבחנה קרן המטבע הבינלאומית (IMF) עלו בשיעור חד יותר מההכנסה כשהנתונים המדאיגים ביותר נמצאו בניו-זילנד, אוסטריה וגרמניה. אם כי גם בשוודיה, לוקסמבורג, אסטוניה ובריטניה נרשמה היה השיעור חד יותר מבישראל.