בשנה האחרונה התבצעו כמה עסקאות נדל"ן חסרות רסן בשווקי הנד"ן העולמי. חברת הביטוח הסינית אנבאנג רכשה במארס רשת בתי המלון סטרטג'יק של חברת האחזקות האמריקאית בלקסטון תמורת 6.5 מיליארד דולר, שלושה חודשים בלבד לאחר שאותה חברת בלקסטון רכשה את רשת המלונות. לאחר מכן, אנבאנג נכנסה למשא ומתן מתמשך לגבי רשת בתי המלון סטארווד והייתה מוכנה לשלם כ-13.6 מיליארד דולר אשר לא צלחה לבסוף. הנתון המפתיע עוד יותר הוא שעסקאות אלה בוצעו לאחר שאבאנג כבר רכשה בשנת 2015 גם את מלון וולדורף אסטוריה בניו יורק ומלון הפלאזה המפורסם בסכום כולל של כ-3 מיליארד דולר.
לעמוד השקעות נדל"ן בחו"ל באתר BankNadlan לחצו כאן
הסינים מספקים הצעות מחיר הגבוהות בעשרות אחוזים משאר המתחרים
הדוגמא של חברת אנברנג היא רק אחת מהשתלטות מדהימה שמתרחשת בשנתיים האחרונות של משקיעים סינים אשר שמים את מיטב כספת בהשקעות שונות בארה"ב, קנדה (השקעות של 38.5 מיליארד דולר קנדי של משקיעים סינים) לונדון (שראתה השקעות בסך 560 מיליון ליש"ט), אוסטרליה שראתה עלייה של 55 אחוזים במחירי הנדל"ן ובשאר אזורים שונים בעולם. נראה כי השקעות אלה מעלות את מחירי הנדל"ן בכל העולם כולו מפני שהמשקיעים הסינים פשוט מוכנים לשלם בעשרות אחוזים יותר עבור נכס נדל"ני לעומת המשקיעים המקומיים והדבר משנה את כללי המשחק בכל מקום שאליו הם מגיעים.
לעמוד הפרויקט HAP VENTURE - השקעות במנהטן באתר BankNadlan לחצו כאן
לכל חגיגת קניות יש גם סוף
אך המשקיעים הסינים שנהנו בשנתיים האחרונות מהמשבר שחוות מדינות אירופה והחולשה שממנה סובל השוק האמריקאי, עלולים בקרוב להיעלם מהשוק העולמי בעיקבות משום שהממשל הסיני, מודאג ההוצאה המסיבית של ההון מהמדינה, ובודק אפשרויות להטלת הגבלות על השקעות במדינות זרות. הרשויות בסין מתכננות להגביל את הסכומים אשר מושקעים במדינות זרות. המהלך אומנם לא ייפגע במשקיעים הפרטיים שיוכלו להמשיך ולפעול בשווקים זרים, אך המוסדות הסינים הגדולים שהשקיעו את כספם במיזמי נדל"ן במדינות זרות ייאלצו לעזוב את השוק ולהתמקד בנדל"ן פנימי. בנוסף לכך אותם משקיעים פרטיים שכן יוכלו להישאר עומדים לסבול עקב ההאטה בכלכלה הסינית ולגרום להם לפעול ביתר זהירות.
לעמוד הפרויקט MHR - נדלן מסחרי בגרמניה באתר BankNadlan לחצו כאן
בועות נדל"ן עומדות להתפוצץ
אך מה הדבר אומר לשווקים הבינלאומיים הללו שראו עליות מחירים קיצוניות בזמן קצר? ובכן, החדשות הן לא טובות. הסכנה העיקרית לשווקים השונים היא נטישה סינית שתשאיר עימה שווקים שלמים שמחירי הנדל"ן שלהם עלו בקפיצה גבוהה ועתה תגיע הנפילה וירידות המחירים. יציאה של המשקיעים הסינים מוונקוב שבקנדה לדוגמא, תגרום להתרסקות המחירים בעיר, ועלולה להפוך אותה לעיר רפאים, ממש כפי שקרה לקלגרי, שהוכתה מנפילת מחירי הסחורות. מעבר לכך, אם החברות הסיניות ייאלצו למכור את נכסיהם, הם יעשו זאת במחיר הפסד, דבר שעלול לפגוע בהם כלכלית וכך גם בכלכלת סין שמשפיעה על כלכלת העולם כולו. הבעיה הגדולה ביותר בניתוח המצב הוא שהממשל הסיני, יכול להסתיר מהציבור כל מידע שיחפוץ בזכות כוחו השלטוני ולהסתיר מהעולם ירידות מחירים שבסופו של דבר יפתיעו מדינות רבות.