האם תושבי ר"ג עלו על הנוסחה לאיזון מחירי הדיור? נדמה שבארבע השנים האחרונות מחירי הדירות ב"רג לא השתנו ועמדו על אותו הממוצע עם מחירים יוצאי דופן לכאן ולכאן. אך כשבודקים את המחיר הממוצע לדירת 4 חדרים חדשה בר"ג אפשר לראות עצירה כמעט מוחלטת. הכיצד? ובכן לשם כך עליכם לחפש דירות חדשות בפרויקטים של תמ"א 38, אשר מאוד פופלארים בעיר.
לפרויקטים בעיר ר"ג באתר BankNadlan לחצו כאן
קצב מכירת דירות החדשות עלה מ-300 ל-1,500 בארבע שנים.
הבדיקות שנעשו בעיר מעלות כי מצד אחד, העלייה החדה במספר יחידות הדיור החדשות שנמכרו בארבעת השנים האחרונות, נובעים בעיקר מריבוי פרויקטי תמ"א 38. לשם ההשוואה בשנת 2011 נמכרו כ-300 דירות חדשות בלבד ובשנת 2015 נמכרו כ-1,500 דירות חדשות. מצד שני, בשוק דירות היד השנייה החלה האטה מסויימת מפני שרוב בעלי הדירות בעיר ממתינים עם מחירת הדירות בהנחה כי במוקדם או במאוחר יבוא גם יומן להיהרס ולהיבנות מחדש.
לעמוד הפרויקט אמיר 14 בר"ג באתר BankNadlan לחצו כאן
ריבוי פרויקטי תמ"א 38 אינם נעשים עם חידוש תשתיות
היכולת של פרויקט תמ"א 38 להימכר במחירים "מוזלים" נובעת מהעובדה שכשנבנות הדירות החדשות על בניין קיים שיסודותיו מחוזקים, הדירות נמכרות במחיר נמוך מדירה חדשה רגילה ורמת גן, עיר הידועה כידידותית ביותר לפרויקטים מסוג זה, נוטה לאשר אותם כמעט בכל רחוב ושכונה ומדיניות זו הביאה להגדלת ההיצע. הצד הפחות משמח, אך עדיין כזה שמוריד את עלויות מחיר הדירה הוא, יכולת התשתית לשאת את מספר דירות החדשות שנבנות ברחוב שלא יועד להתמודד עם מספר חדש של תושבים. עיריית ר"ג אינה מחשבת באישורי הפרויקטים, את חידושי התשתיות ולכן ישנם גם פרויקטים שגורמים לעומסי תחבורה, למחסור בשטחים ציבוריים ולהיעדר מוסדות חינוך. בעיקבות הירידה ברמת החיים באזורים אלה, הופכת גם רמת גן לעיר שלתג המחיר בה יש תקרה.