אם השתלטות על העולם הייתה נבחנת במישור הכלכלי, אז הסינים היו מקבלים את תפקידה של האימפריה הגלקטית החדשה, שכן המשבר הכלכלי שפקד את סין בתחילת השנה, יצר גלי ענק בקרב עולם ההשקעות המערבי עד שמומחים רבים החלו לחשוש ממשבר דומה לזה שפקד אותנו בשנת 2008. הדבר קורה בשל העובדה שיש חשש גדול שנתונים רבים לא מגיעים לחברות המערביות מהחברות הסיניות ומהיכולת של הממשלה לקבוע כללי משחק חדשים בכלכלה הסינית ולזו יהיה אפםט ישיר על הכלכלה המערבית שכן מדינות רבות (ובראשן ארה"ב) לוות סכומי עתק לצורך התקציבים שלהם.
לעמוד השקעות נדל"ן בחו"ל באתר BankNadlan לחצו כאן
הדימוי הקומוניסטי לעומת המציאות העכשווית
כשהאדם הממוצע חושב על הקומוניזם, הוא מעריך כי אוכלוסייה זו מכילה בתוכה רוב, כמעט מוחלט, של אנשי מעמד הפועלים, נטולי הון ואין דימוי רחוק מזה כשבוחנים את אוכלוסיית המדינה האסייתית. למעשה מדובר במדינה בעלת מספר המיליארדרים השני בעולם, אחרי ארה"ב ואלה החלו לחפש בשנים האחרונות, היכן להשקיע את הונם העצום. השאלה המתבקשת היא האם העובדה שהורדות החסמים בכל הנושא של השקעות גלובליות שנעשו בשנים האחרונות, לא הופכות את המשקיע הסיני לספק הון מכריע מדי בשל העובדה שהצמיחה הסינית אינה מרשימה כמו שההערכות מספקות? המספרים אכן מסכמים את התמונה שבשנת 2015 הסתכמו השקעות הנדל"ן חוץ של המשקיעים הסינים על כ-30 מיליארד דולר. התחזיות כי השקעות המשקיעים הסינים רק ימשיכו לעלות וירכיבו אחוז גדול יותר בהשקעות הנדל"ן העולמי נתמכות בעובדה כי עד כה, המשקיעים (חברות הביטוח הגדולו, חברות ממשלתיות ומשקיעים פרטיים) ניצלו חלק מזערי מיכולות ההשקעה שלהם.
לעמוד השקעות נדל"ן בארה"ב באתר BankNadlan לחצו כאן
המשרדים בראש
ניתוח עסקאות הסינים בעולם בשנת 2015, מספר כי חל גידול בהיקפן הממוצע, דבר המעיד על נכונות גבוהה של הגופים הסינים לבצע מגה-עסקאות, בערים ה"ברורות מעליהן" כמו לונדון וניו יורק, כשלצדן סידני, הונג קונג וטוקיו, הקרובות יותר גיאוגרפית לסין. המשרדים שומרים על מעמדם בראש רשימת הנכסים הנחשקים, ומחזיקים בתוכם כ-42 אחוזים מכלל הכספים הסיניים, כדוגמאת רכישת הענק של מלון ולדורף אסטוריה בניו יורק בכ-2 מיליארד דולר, ע"י אחת מחברות הביטוח המובילות בסין.