בכל חוזה נדל"ן לרכישת נכס, רשום מועד המסירה אשר מכתיב לרוכשים כיצד לנהוג עד מעבר הדירה. אנשים רבים רואים בזמן הזה את המועד לרישום הילדים לגנים ובתי הספר, החלפת מקום עבודה ועוד, ובנסיבות מסוימות, הזמן שניתן להם למכור את דירתם הישנה, במידה והם מחזיקים בכזו ומעוניינים למכור או להשכיר אותה. אם כך, ברור שאחת מההחלטות לרכישת הדירה בפרויקט כלשהו, מתקבלת גם בהסתמך על מועד המסירה שנקבע בחוזה. אבל, המציאות הישראלית מראה לא פעם כי מועד המסירה המופיע בחוזה, נשאר, כהתחייבות 'על הנייר' ומקרים רבים, מסירת הדירה בפועל, נדחית, במקרה הטוב, בכמה שבועות, ובמקרה הרע, בכמה חודשים וכעת הרוכשים נמצאים מול מצב קשה בו הם נדרשים למצוא פתרונות מהירים למגורים זמניים. אז מה לעשות במקרים של איחורים במתן הדירה? המשיכו לקרוא
לעמוד דירות מקבלן בפורטל בנק נדל"ן לחצו כאן

מהו המועד הקבוע בחוק לאיחור מסירה
חוק המכר קובע כי לקבלן יש תקופה של עד 60 ימים לאחר במועד מסירת הדירה, כאשר גם הרוכש נדרש להתכונן לאפשרות שכזו. אך מרגע שהקבלן איחר מעבר ל-60 הימים הראשונים, כל איחור נוסף במסירת הדירה דורש כי הקבלן יפצה את הרוכש בפיצוי כספי ללא הצורך להוכיח נזק מצדו עבור כל איחור עד למועד מסירת הדירה לרוכש. המחוקק אף קבע כי ישנו הסדר מיוחד המאפשר לרוכש ולקבלן להסכים לפיצויים, אשר לא יחולו במקרים שנגרמו כתוצאה מנסיבות שאינן בשליטת הקבלן כגון אירועים ביטחוניים, משברים פוליטיים הפוגעים במשק ועוד. אך מכאן כבר צצה דרישה חדשה של קבלנים המבקשים כי הרוכשים יחתמו על סעיף 'נסיבות של כוח עליון' אשר פוטרים מראש את הקבלן ממסירת הדירה במועד שנקבע בחוזה.
לעמוד הפרויקט פלורנטין וילאג' בפורטל בנק נדל"ן לחצו כאן
הדרישה לפטור מתשלום פיצויים בשל 'נסיבות של כוח עליון'
מיותר לציין שדרישה זו מצד הקבלנים אינה חוקית ושייכת לחלק ממספר סיבות בהן קבלנים רבים מנסים להצדיק עיכובים במסירת הדירה, אשר חלו בשל גורמים אישיים ועיכובי בנייה מצד הקבלנים וקבלני המשנה המעורבים בבנייה, ואינם קשורים לרוכש עצמו. מדובר במקרים כגון שביתות וסחבת הקשורה בקבלת אישורים מהוועדה המקומית לתכנון ובנייה, ומשך הזמן שנדרש לקבלן לבצע שינויים בדירה בהתאם לדרישת הרוכשים, אשר הפך לנימוק השכיח ביותר לעיכוב במסירת הדירה.