"משבר הנדל"ן אינו עומד לעזוב אותנו ולציבור כדאי להבין את זה ומהר" מדווחים מומחי נדל"ן בעילום שם המנסים להימנע מביקורת ממשלתית. הסיבה המרכזית, לטענתם, לכך שמשמבר משבר הדיור בישראל לא נפסק לפני שנתיים כבר, היא היכולת של השכבה המבוססת והצרה, להכתיב מהלכים בדיור ולמדינה עצמה יש אינטרסים מנוגדים המונעים את ירידת המחירים. לפי המתרחש בשטח מוסדות ותאגידים מדינתיים מונעים את הירידה במחירי הדיור בשל הרצון להגדיל את תקציב המדינה, או את תקציב משרדם וכתוצאה מכך, ברור לעין כי למדינה אין כלל אינטרס להוריד את המחירים. מהדוח שנעשה ע"י "מרכז אדוה" עולה כי על ממשלת ישראל מושפעת מהבנקים הגדולים וחברות הנדל"ן, שעבורם שוק הנדל"ן מהווה מקור כוח בולט למזומנים ישירים.
לעמוד דירות מקבלן באתר BankNadla לחצו כאן

משרד האוצר נהנה ממיסים שעולים ומשרד השיכון נעלם
אחד הכשלים הגדולים במשבר הקיים היום הוא שמשרד הבינוי והשיכון כבר מזמן איבד את כוחו בשוק הדיור ומבחינה תקציבית מדובר במשרד שהולך ונעלם, שכן תקציב המשרד בשנת 200 עמד על 9.84 מיליארד ש"ח, עד שבשנת 2015 ירד ל-1.89 מיליארד ש"ח בלבד. משרד האוצר מצידו, למעשה מרוויח מבועת הנדל"ן, ולראיה לכך, מציג דוח המרכז כי בשנת 2014 גבה האוצר מסי נדל"ן בסכום כולל של כ-7.7 מיליארד ש"ח. מדובר על עלייה של 66 אחוזים יותר מאשר ב-2004 וזה אומר הכל. קופת המדינה נהנית גם מהכנסות מע"מ על דירות מקבלן, שלפי הנתונים שמפרסם בנק ישראל בעצמו, רווחי הקופה עלו ל-7.6 מיליארד ש"ח ב-2015. "המדיניות של הבנקים זה שנים מונהגת לפי ההנחה שירידת מחירי הנדל"ן יפחיתו את שווי הנכסים במשק ויגררו אחריהם תקופה של צמצום בצריכה, תהליך שעלול לפגוע במשק".
המדינה אינה דואגת למשכורתו של האזרח הקטן
"המדינה אינה מעוניינת גם להגדיל את שכר המינימום כדי לעזור לציבור אל מול מחירי המחיה שרק עולים ומשאירה אותו להיאבק בכולם לבדו". בין שנת 2007 לשנת 2015, כשמחירי הדירות הוכפלו, השכר הממוצע והשכר החציוני עלו רק באחוזים בודדים. נדמה שהמדיניות הממשלתית לא רק שאינה מיטיבה עם הציבור, עלה מתחזקת מפגיעה בו, כדי לדאוג למשק הישראלי בכללותו, אך במקום שכספים אלה יושקעו בפיתוח כלכלי לייצור מקומות עבודה ראויים לציבור, הדבר מועבר לחיזוק העסקים הגדולים בלבד.