ועדת הפנים אישרה להצבעה בקריאה שנייה ושלישית את ההצעה לביטול התניות התכנוניות בבנייה למגורים. כעת קבלנים לא יידרשו להציג תוכניות לבניית כבישים, מחליפים ותשתיות ביוב. על פי ההצעה שאושרה, רק לתוכניות בנייה למגורים יוכלו להגיש בקשות לביטול התניות, ולא לתכניות בעלות ייעודים לתעסוקה ומסחר. מי שיוכל להגיש בקשה מסוג זה הם בעלים פרטיים או גוף ציבור המחזיקים לפחות 75 אחוזים משטח התוכנית. על ההחלטה יהי להינתן בתוך 60 יום, מיום הגשת הבקשה, שתהיה אפשרית להגשה במשך 15 יום. הגוף היחידי שיהיה מוסמך לדון בבקשות אלו יהיו חברי ועדות התכנון המחוזיות, וכן הוועדות הארציות לתכנון מהיר, הווד"ל והותמ"ל.
לעמוד דירות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן

להצעה מתנגדים בחריפות ארגוני השלטון המקומי
מתנגדי ההצעה כבר יוצאים נגד ההחלטה וטוענים כי החוק בעייתי מאוד ונוצר חלון הזדמנויות עבור החברות לדלג על טיהורי הקרקע ולהקים שכונות בקרקעות מזוהמות, כך שיש סכנה ממשית לבריאות הציבור. עוד ביקשו המתנגדים כי החוק ייעלה כהוראת שעה בלבד ויעבור תקופת ניסיון של שנתיים שלאחריהן יעמוד לבחינה מחודשת. עוד הוצא כי בקשה לביטול התניות יתאפשר רק לאחר 12 שנים מיום אישורן על מנת להבטיח כי ההתניות הן אלה שפוגעות בהתקדמות הפרויקט. עם זאת בסוף התהליך הממשלה אישרה את ביטול התנאים המקדימים בבנייה למגורים.
לעמוד נדל"ן בירושלים והסביבה באתר BankNadlan לחצו כאן
בבית שמש נחתם הסכם גג לבניית 14 יח"ד חדשות
לאחר משא ומתן ארוך, חתמו עיריית בית שמש והממשלה על הסכם גג לבניית 14 אלף יחידות דיור בעיר במהלך השנים הקרובות. על אף שהחתימה הרשמית תעשה רק בעוד מספר שבועות, בפועל, כבר אישרו אותו כל הצדדים המעורבים, בהם משרד האוצר, משרד הבינוי והשיכון, רשות מקרקעי ישראל ועיריית בית שמש. ההסכם נחשב להסכם מורכב ורגיש, לאור המאבק התקשורתי על דמותה של בית שמש, שעברה תהליך בולט מאוד של התחרדות, ובשנים האחרונות החלה לשמש מגזרים רבים של הציבור החרדי והפכה ליעד הגירה מועדף מצד חרדים ילידי ירושלים, שמצד אחד אינם מוצאים פתרונות דיור בבירה, אך מצד שני מנתקים את עצמם מהאוכלוסייה החילונית בעיר וכך יוצרים קרע בין התושבים.