שוק הנדל"ן בישראל סובל זה שנים ממשבר חמור, הגורמים לכך הם שונים ומגוונים כגון, קצב בנייה איטי, אירועים ביטחוניים, קריסות של חברות קבלן רבות ועוד. כל אירועים אלה למעשה משפיעים על השמן בו בניית הדירה מושלמת, אם בכלל, ולכן עם השנים צורף סעיף איחור המסירה שנועד להגן על רוכש הדירה במידה של איחור קיצוני. סעיף איחור המסירה קובע כי בהסכם הרכישה יקבע מועד ספציפי בו על הקבלן להציג דירה מוכנה לאכלוס וכל עיכוב שכזה או אחר מעבר ל-60 יום ממועד האכלוס המקורי, יזכה את הרוכש בפיצוי כספי מטעם הקבלן. עם זאת, במקרים רבים קבלנים מבקשים להוסיף הסכמים אשר מעכבים את מתן הפיצוי בצורה כזו או אחרת ועל הרוכש יש לדעת שמדובר בפעולה בניגוד לחוק.

זמן האיחור המותר והפיצוי על פי חוק
חוק המכר (דירות) קבע כי בכל עסקת רכישה, לקבלן יש את האפשרות לאחר במסירת הדירה, למשך 60 ימים בלב מהמועד שנקבע בין הצדדים. במידה ומסירת הדירה מתבצעת במהלך תקופת 60 הימים, הדבר לא יהווה הפרת חוזה. החוק בישראל קובע פיצוי כספי בשווי פי 1.5 מערך שכר הדירה החודשי של דירה הדומה בשטחה ובאזור בו נבנית הדירה הספציפית. גובה הפיצוי הראשוני נעשה באיחורים של עד 8 חודשים ומתחיל החל מהחודש הראשון לאיחור במסירה (ולא בחודש של לאחר 60 הימים - בחודש השלישי) כשלאחר תקופה זו גובה הפיצוי עומד על פי 1.25 עבור כל חודש איחור החל מהחודש התשיעי לאיחור.
אין צורך בהוכחה של גרימת נזק
על רוכש הדירה לא חלה או נדרשת האחראיות להוכיח שהעיכוב במסירת הדירה גרם לנזק כלכלי עבורו ומשפחתו. יחד עם זאת דרישה לפיצוי אינה מונעת מהרוכש להגיש תביעה לבית משפט, בו יוכל להוכיח כי הנזק שנגרם לו עכב האיחור במסירה, הוא אף יותר גבוה מהפיצוי אותו נדרש לשלם הקבלן על פי חוק. אצל רוב רוכשי הדירות מדובר במקרים בהם הם אף עוזבים דירה אחרת, בין אם הם מכרו אותה או מסיימים חוזה שכירות ובאיחור קיצוני, אותם רוכשים עלולים למצוא את עצמן חסרי דירה כאשר הם נאלצים לאחסן את החפצים שלהם, או לשכור דירה במהירות שיא ואף לשלם בשל כך מחירי שיכורת גבוהים מהממוצע התקציבי שלהם.