בישראל כולה אין תושב שלא מכיר איזשהו מבנה מוזנח, שלד של בניין שלא הסתיים\הופסק באמצע ומאז ננטש, אשר אינם זוכים לטיפול. השבוע, בחר מבקר המדינה למתוח ביקורת חריפה על סיפור הבניינים מוזנחים וההקלה בארנונה, כנגד רשויות מקומיות אשר אינן פועלות מספיק נגד מבנים מוזנחים ברחבי הערים. אותם מבנים נטושים נחשבים למקור למפגעים סביבתיים, מבזבזים משאבי קרקע יקרי ערך, לפעמים גם במרכז הערים, ופוגעים בהכנסות הרשויות מארנונה בשל הנחות ארנונה, על מבנים שלא הוקמו, או נכסים מסוימים שנסגרו ומאז לא קיבלו טיפול ראוי. מבקר המדינה בדק שבע רשויות מקומיות וגילה שרובן אף אינן עוקבות אחר הנכסים העומדים ללא שימוש וכך למעשה עוזרים לאותם בעלי נכסים להחזיק את הקרקע, עד אשר ישלמו להם את הסכום אותו הם דורשים.
לעמוד דירות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן

הרשויות פשוט זנחו את הפעילות בנושא
רשויות כגון אשקלון, חיפה, ירושלים, חיפה ועפולה, כשלו בטיפול נכסים מוזנחים שאינם מאושרים להמשך שימוש, שנהפכו למסוכנים לציבור ולמפגעים סביבתיים, תברואתיים ובטיחותיים. בעיריית עפולה לדוגמא לא מינו רשם נכסים שתפקידו לעקוב אחר רישום הנכסים ולברר את מצבם של הנכסים המוזנחים; בירושלים ספר הנכסים של העירייה התגלה כלא מעודכן בעליל; בערים באר שבע וחיפה, לא העבירו מידע על נכסים שכבר לא בשימוש, בין המחלקה העוסקת בגביית ארנונה ובין מחלקות ההנדסה ואיכות הסביבה והאגפים לשיפור פני העיר, וכך הנכסים הבעייתיים פשוט נשכחו בזמן שהציבור משווע לדירות והערים מבקשות עוד ועוד אישורי בנייה ותוספת של שכונות חדשות.
לעמוד הפרויקט 7 tower - מגדלי איתי - באר שבע באתר BankNadla לחצו כאן
באר שבע וחיפה קיבלו גם שבחים
שתי ערים דווקא זכו גם לחיזוק חיובי מטעם המבקר והן באר שבע אשר נמצאת בין הערים הבולטות שמשמישה מבנים שעמדו ללא שימוש. בנוסף לעיריית באר שבע, גם עיריית חיפה קיבלה חיזוק (בנוסף לביקורת) על שהשמישה חלק מהנכסים שברשותה, אך עם זאת המבקר העיר כי עיריית חיפה עדיין מחזיקה ברשותה נכסים רעועים ומסוכנים שיש לטפל בהם. "פעולות אלה הן דוגמה טובה לניצול יעיל ומועיל של המשאב הציבורי", קבע מבקר המדינה.