הלמ"ס (הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה), פרסמה השבוע כי מחירי הדירות בחודשים ספטמבר-אוקטובר עלו בכ-1.3 אחוזים לשנת 2016. הנתונים הנ"ל, למעשה מבטאים את ההאצה בעליית מחירי הדירות השנתית ל-8.5 אחוזים, לעומת החישוב הקודם שנעשה גם הוא על ידי הלמ"ס, ובו עמדו עליות המחירים על 7 אחוזים בחישוב השנתי. אם זאת, בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מודיעים כי מדובר ברק 50 אחוזים מהעסקאות שנחתמו בחודשים הללו שכן עסקאות רבות לא דווחו בשל תקופת החגים (בישראל החוק מספק 50 ימים לדיווח על עסקת נדל"ן) והנתונים עדיין מגיעים, אך דבר זה רק מגביר את החשש כי העלייה הממוצעת עלולה להתברר כגבוהה אף יותר.
לעמוד מחירון דירות באתר BankNadklan לחצו כאן

לפי מקורות בלמ"ס בנק ישראל לא יעלה את הריבית בסופו של דבר
בענף הנדל"ן רואים זאת ומנסים לצנן את החשש לעליית מחירים נוספת ומסבירים כי עליית המחירים זו אומנם עלתה מעבר לציפיות, אך עדיין לא ידוע אם בנק ישראל יעלה את הריבית בשנה הקרובה. למרות המדד, אין חשש לאינפלציה וכאשר זו אינה מתרוממת, האופציה להעלאת הריבית נראית רחוקה יותר. בנוסף לכך, הורדת ריבית לייצור אינפלציה אינה ראלית כרגע משום שמחירי הנדל"ן הגבוהים אינם מאפשרים זאת שכן, רוכשי הדירות לא יוכלו לעמוד בעליות מחירים נוספות. "בסופו של דבר התמתנות הביקוש לדירות חדשות יוביל לעצירה מסוימת בשוק וככל שהביקוש לדירות יצטנן, והבנייה תמשיך, כך יהיה ניתן לאזן בין המחירים ולראות בשנים הקרובות את ירידת המחירים שכולם מצפים" ציינו מקורות בלמ"ס.
לעמוד דירות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן
סימנים ראשונים לירידה בביקוש לדירות
למרות כל הדיווחים על עליות מחירים והטיפוס הממשיך של הריבית במשכנתאות, ואולי דווקא בשל כך, ישנם סימנים הראשונים לירידה בביקוש מצד אזרחי ישראל. הגורם השני של התמתנות הביקושים, מעבר לעליית המחירים היא כמובן תוכנית מחיר למשתכן של שר האוצר כחלון, אשר גורם לישראלים רבים להמתין עד תוצאות ההגרלות כדי להחליט כיצד להתנהל. אם זאת על מנת שתוכנית זו אכן תצליח במטרתה, היא תיאלץ להתקדם גם במשך השנתיים הקרובות שכן מספר הנרשמים להגרלות כפול פי כמה ממספר הנכסים, ובמידה שתוכנית זו תיעצר, ישתחררו לשוק הפרטי עשרות אלפי נרשמים שיציפו את השוק וביקוש דרמטי מחודש, יעלה את המחירים במהירות.