בהמשך לכתבה הקודמת, אלה הקשיים שתפגשו במהלך פרויקט תמ"א, נזכיר רק כי פרויקטים מסוג תמ"א הגיעו כהבטחה לשפר את רמת חייהם של תושבי העיר ולעודד שיפוץ מבנים מחשש לקריסה ברעידת האדמה הצפויה בישראל. לכן נדמה שפרויקט זה אמור לפרוח בישראל, אך עם זאת, סובל מעיכובים רבים וגורמים שמעכבים אותו כגון רשויות, היתרי בניה, ועדות ערעור ולכן מפרויקט שהיה עתיד להיות הפתרון המושלם לבנייה נוספת במרכז הערים והשכונות הוותיקות, במקום לבנות שכונה חדשה מהיסוד, נראה כי בישראל בוחרים בעיקר להיאבק על כל סוגייה. לשם כך הכנו עבורכם המתעניינים באפשרות התמ"א מספר סיבות להתכונן אליהם במשא אל עבר הגשמת הפרויקט.
לעמוד דירות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן

הרשויות העירוניות אינן מתלהבות מתמ"א
אין זה סוד שרוב ראשי הרשויות מתנגדות לרוב לפיתוח של פרויקט תמ"א. הסיבה לכך נראית מצד אחד לא ראויה, אך החשש הגדול של אותן רשויות הוא שהן לא יוכלו להתמודד עם הדרישה לשיפור התשתיות העירוניות, כעת, שמספר התושבים גדל ובתי הספר, מקומות החנייה, התחבורה הציבורית ושירותי הדואר לא הוקמו להתמודד עם עליית התושבים. לשם כך, רשויות רבות מתחילות את הפרויקט עם דרישה שהבניין עצמו יכול לקבל חיזוק. בתמ"א 38/1 קיים תנאי מחייב להוכיח כי הבניין זקוק לחיזוק ויכול לעמוד בו, גם אם מדובר בפרויקט הריסה של הבניין הישן לטובת הבניין החדש . לשם כך, נדרש לבצע צילומים טרמיים בעזרת מעבדות מיוחדות וחשיפת עמודי הבניין, מה שעולה כסף והשקעת זמן נוספת.
לעמוד נדל"ן בחיפה והסביבה באתר BankNadlan לחצו כאן
עיכוב בוועדות הערר
ועדות הערר הפכו את מדיניותן בהרף עין. ההתנגדויות הגדולות ביותר לתמ"א 38/2 הגיעו מאז החלפת יו"ר ועדת הערר לפני כשנה, כשזו הפכה באחת את מדיניות התמ"א והזכויות שישנן ליזמים, הדיירים ולרשות. התוצאה הייתה עצירה כמעט מוחלטת של כל הבנייה החדשה הנעשת במסגרת פרויקטים של תמ"א, וזאת למרות שקבלנים רבים כבר היו חתומים על הסכמים עם בעלי הדירות על ביצוע ההליך. אותם שינויים נעשים כמעט מדי שנה בניסיון של הפוליטיקאים לזכות בקולות פנימיים או בניסיון לשנות את פני שוק הנדל"ן בישראל ולכן כל שינוי או הוספה של תקנה מחייבת את עצירת הפרויקט ובדיקה כי הוא מתאים לשינויים שנעשו והדבר גורר עוד כסף שקבלנים לא חישבו בהוצאות ועיכוב הפרויקט.