תקופת החגים הרגיעה את רובינו, אך עתה, אנו שבים לחיים הלחוצים ביותר, במדינה הלחוצה ביותר בשוק הנדל"ן הלחוץ ביותר. משרד האוצר ממשיך להתעמת עם אגודת הקבלנים, מחירי הדיור עדיין לא יורדים, כוח האדם הזר עדיין לא מגיע, וחברות קבלניות שונות פושטות רגל ועוצרות פרויקטים שישראלים רבים כבר שילמו עליהם. הפעם, בחרנו לנסות ולהתעלם מכל אלה ולהכיר את הרחובות היקרים ביותר בישראל כדי לנסות ולהבין, כמה בדיוק צריך להרוויח כדי לא רק לצפות בטלוויזיה ביפים והעשירים, אלא כדי לחיות כמוהם. אז עד שנגשים את חלומותינו הרחוקים, הנה רחובות היוקרה של ישראל:
לעמוד דירות יוקרה חדשות באתר BankNadlan לחצו כאן
רחוב הרברט סמואל תל אביב
רחוב זה אינו מוכר בשמו הרישמי לאזרח הממוצע על בכינויו הדורש, "הטיילת של תל אביב" המשתרע ממלון מרינה בריכת גורדון, עד אזור הדולפינריום. הרחוב זוכה לקו ראשון לים, ומאכלס את כל בתי המלון הגדולים של העיר הגדולה, מגדלי דוד ובניין האופרה. העסקאות המתקיימות ברחוב זה, נמכרות בממוצע של 120 עד 130 אלף ש"ח למ"ר(!) ולכן האזור בעל צביון יוקרתי של אוליגרכים, צרפתים ושאר תושבי חוץ שרובם משתמשים בדירותיהם רק בתקופת הקיץ. העסקאות היקרות ביותר שנחתמו באזור זה היו בשנת 2014, בהרבט סמואל 10, אז נמכרה דירה בקומה 21 ב-110 מיליון ש"ח. גודל הדירה הגיע ל-690 מ"ר ומנכרה ב-160 אלף ש"ח למ"ר.
לעמוד הפרויקט מגדלי אינפיניטי בתל אביב באתר BankNadlan לחצו כאן
רחוב פינסקר ירושלים
רחוב פינסקר בירושלים ממוקם בשכונת טלבייה. הרחוב זוכה לציטוט המפורסם של הגשש על כך שהוא "יושב בצנטרום של הפיילה". שכונת טלבייה הוקמה בתחילת שנות ה-20 של המאה הקודמת כשכונה ערבית שקטה וירוקה, קרובה למרכז העיר ומאופיינת בבתים ציוריים. השכונה זוכה גם לקרבתו של בית הנשיא ומחלק מהדירות יש נוף לעיר העתיקה. המחיר הממוצע למ"ר בפרויקטים החדשים ברחוב נמכרים בין 60 ל-70 אלף ש"ח למ"ר. הרחוב זוכה לביקושים מכל הספקטרום ובית אוריינטלי ייחודי יכול להשיג מחירים גבוהים הנמכרים בין 16 ל-50 מיליון ש"ח. גם רחוב זה "סובל" ממחסור בדיירים, שכן רוב הרוכשים בו נחשבים כתושבי חוץ המעוניינים לשמור לעצמם נכס בקרבת העיר העתיקה. בישראל תופעה זו נקראית "דירות רפאים".