ברוקלין, נחשב לרובע המאוכלס ביותר מבין רובעי העיר ני-יורק. מתגוררים בה כ-2.6 מיליון איש ואם הייתה עומדת בפני עצמה, הייתה נחשבת לעיר הרביעית בגודלה בארה"ב כולה. תיאור זה בא כדי להמחיש עד כמה אפשר ללמוד מהעיר שעד לא מזמן ספגה מכה קשה בעקבות המשבר הכלכלי שפקד את ארה"ב בשנת 2008, זכתה לעדנה מחודש עם השנים, ראתה עליות מחירים ובסוף הצליחה לעצור בזמן את מחסור ההיצע מול הביקוש האדיר. כאשר בוחנים את המצב המתרחש בברוקלין לעומת ישראל, נדמה כי היה עדיף אם ישראל כולה הייתה מתנהגת כעיר ואולי אז, היו מתרחשים בה מספיק פעולות פשוטות, כדי להגדיל את היצע הדירות ולהוביל להורדת מחירי הנדל"ן.
לעמוד מחירון דירות באתר BankNadlan לחצו כאן
הורדת המחירים בברוקלין
הסיפור של ברוקלין וההשוואה הישראלית מגיע כאשר מגלים כי בתקופה האחרונה, כ-19 בנייני מגורים חדשים השלימו את בנייתם או נמצאים עדיין בבנייה באזור פלטבוש, בין הברקליס סנטר נורת' לשדרת מירטל. השלמת הבניינים תוסיף עוד 6,500 דירות למלאי הדירות בעיר ניו יורק כשאליהם יתווספו 4 בנייני מגורים חדשים הנבנים בשדרת מירטל ויוסיפו בעצמם כ-1,000 יחידות דיור. מקרה זה הוא תוצאה ישירה של רצון אמיתי של מקבלי ההחלטות בעיר להפוך את שוק השכירות של ברוקלין מביקוש כבד לעודף היצע וכך להוביל להורדת מחירים ודוגמא בולטת לכך, היא שכבר עתה ניתן לזהות כי בעלי הנכסים החלו להציע חוזי שכירות ארוכי טווח כשהחודשיים הראשונים הם ללא תשלום(!) כשבשנת 2016 כבר מזהים ירידה של 4 אחוזים במחירי השכירות.
לעמוד הפרויקט ברוקלין - ניו יורק באתר BankNadlan לחצו כאן
פתוח כלכלי יחד עם בניית מגדלי מגורים
את הסיבה לשגשוג בפינה זו ברוקלין, ניתן לזקוף לשינוי שנעשה בעיר בה פיתחו מספר של מגדלי מגורים ומשרדים אשר יוכלו להתחרות עם הרובע המקביל ג'רזי על רקע האופרציות של "בק אופיס". לכך הצטרפו יוזמות ליצירת מתחמי אמנויות מסביב לאקדמיה למוזיקה והמיזם המכונה כיום פסיפיק פארק, שיצרו עניין באזור שעד שנת 2004 נחשב לאזור עני לעומת מרכז העיר ני-יורק והאופציות שיש לתושבים שם.