מדינת ישראל ממשיכה לנסות להילחם במחירי הדירות מקבלן בו בזמן שהיא מנסה לקדם את אזורי הפריפריה, אך נראה שבדרך לתוצאה המיוחלת, היא עושה את כל הטעויות האפשריות. לפי המסמכים של מכרזי תוכנית מחיר למשתכן בקריית גת, ניתן ללמוד הסכמי הגג עליהם חתמה מדינת ישראל עם עיריית קריית גת, אינם מתקדמים לפי לוח הזמנים שתוכנן לפיתוח התשתיות כשהאשמה הבלעדית לעיכוב, היא מדינת ישראל. בישראל לא מצליחים לפתח את התשתיות בזמן שהתחייבו אליו, כשמדינה עוד לא הוציאה לפועל את המכרזים עצמם לתחילת העבודות, והדבר גורם לעיכובים שלמים בכל הפרויקטים ששווקו בקריית גת כך שנראה כי העיכובים יהיו משמעותיים מאוד.

משבר ארצי בהסכמי הגג
הסיבה שלכל הנוגעים בשוק הנדל"ן הישראלי ברור שהבעיה של השוק היא היעדר ההיצע, וגם בראיונות החג לתקשורת, הראה ראש הממשלה שהדבר ידוע לו, אך משום מה, ממשלת ישראל לא עושה דבר כדי לשחרר את הביורוקרטיה המתישה שפוגעת בכל חלקה בישראל. גם הקמתה של הותמ"ל ללחימה בביורוקרטיה, לא שיפר באום את מצבה של ישראל בנושא שכן הותמ"ל כבר קיים שנתיים ואף הוציא לפועל פרויקט מגורים אחד, בזמן שנמצאים אצלו 60 פרויקטים הממתינים לאישור. בנוסף לכך, הפרויקט היחידי שהובא לאישור בותמ"ל נפסל כשצוות הועדה לא היה מודע לפרטי הפרויקט ועד כמה הוא רק פוגע בסביבה שלו ולאחר ההתנגדויות הרבות שהוכיחו עד כמה הוא לא נחוץ, הפרויקט נפסל.
לעמוד נדל"ן בבאר שבע והדרום באתר BankNadlan לחצו כאן
כישלונות מחיר למשתכן
הבעיה הנוספת של ממשלת ישראל שבקריית גת הפרויקטים מתעכבים ובבאר שבע פורחים, היא שמחיר למשתכן לא מצליח לתפוס תאוצה כפי שקיווה שר האוצר ונכון להיום שווקו 20 אלף דירות בלבד, כאשר שר האוצר הצהיר בגאווה לפני כשנה שבשנת 2016 ישווקו 60 אלף דירות במסגרת מחיר למשתכן. הקושי של תוכנית מחר למשתכן נובעת מהעובדה כי באזורי הפריפריה, המחיר הזול פוגע ברווחיות של הקבלנים ואלה אינם מעוניינים להשתתף במכרזים בשל כך. דבר זה גורם לממשלה להכפיש את הקבלנים ואלה בתגובה מצהירים כי עם תחרות של 9,000 קבלנים ויזמים בענף הבנייה, אין סיבה שהמחירים לא ירדו מהצד שלהם, אלא אם כן המדינה מציעה פרויקטים שיפגעו בהם כלכלית. שוב להבין שהמחירים באזורי הדרום גם כך נחשבים לזולים והקבלנים אינם מעוניינים להסתכן בפרויקט שלא יצליח בשל ביקוש מועט למגורים באזורים בהם משווקים את הפרויקטים.