לפני כחודשיים, בחרה עיריית קריית אונו לסגור מעבר שהיה בין שטח השיפוט של שכנתה, גני תקווה, לבין שטח שבתחום השיפוט שלה. המעבר הוא למעשה שביל להולכי רגל שנבנה בין השכונות הצפוניות של גני תקווה לבין השכונות גנים ופסגות שבקריית אונו. זוהי עוד דוגמא למאבק הקיים בין שתי הרשויות המקומיות קטנות הממוקמות בלב אזור הביקוש ומתחרות על ליבם של תושבי המרכז החדשים, והמצבים האבסורדים שאליו מגיעות הרשויות במאבק על פיסת אדמה לטובת מגורים וכיוצא בזה. בקריית אונו מתגוררים כ-37 אלף תושבים ובגני תקווה כ-16 אלף בלבד (גודל של שכונה גדולה בערים גדולות בישראל).
לעמוד נדל"ן בקריית אונו באתר BankNadlan לחצו כאן

משפחות במרחק 70 מטרים צריכות לנסוע שעה בכבישים
שתי השכונות הן חדשות יחסית, אך בזמן שפסגת אונו כבר אוכלסה והפיתוח הסביבתי שלה כולל גני ילדים, בתי ספר, קאנטרי וגני שעשועים, בגני תקווה הבנייה עדיין בעיצומה ועבודות הפיתוח עוד רחוקות מלהסתיים. אך במקום שתושבי גני תקווה יוכלו לעבור ברגל, הדרך חסומה וכך למעשה חסמה עיריית קריית אונו מתושבי גני תקווה להינות מהאפשרויות שקיימות בקריית אונו ולמעשה מכריחה את התושבים לבצע עיקופים מיותרים כשלתושבים עצמם, אין שום מאבק בין זה לזה ורואים את עצמם חיים באותה שכונה. "גרנו בגבעתיים ורצינו לסייע בגידול הנכדות. המרחק בינינו הוא 70 מטרים בקו אווירי, אבל עכשיו צריך להגיע עם אוטו" מסביר אחד התושבים שבקריית אונו.
לעמוד נדל"ן בתל אביב והמרכז באתר BankNadlan לחצו כאן
בקריית אונו זועמים על ראשת העיר של גני תקווה
לדברי חל מהתושבים שבגני תקווה, הסיבות לחסימת המעברים היא דרישה של חלק מתושבי קריית אונו למנוע מתושבי גניי תקווה ליצור עומס על השטחים הציבוריים בשכונתם, אך במקרים כאלה נשאלת השאלה האם בין גבעתיים, תל אביב ורמת גן יש גבולות? בשל כך ישנה התחושה כי המאבק האמיתי מתרחש בין ראשי הערים כשבנציגות קריית אונו זועמים על ראשת העיר של גני תקווה שנמנעת מהשקעה בפיתוחים סביבתיים באזור בשל מטרדי הבנייה, ובינתיים מנצלת את השכונה הצמודה שמטופלת ומשולמת על ידי קריית אונו.