תוצאותיו של מכרז מחיר למשתכן בבאר שבע הותיר את משרד האוצר, והעומד בראשו, מאוכזבים כאשר למכרז, שהציע בנייה של 1,100 דירות מוזלות במערב העיר, נותר כמעט שומם כשרק מתחם אחד, מתוך הארבעה ששווקו, ובו ייבנו 360 דירות מקבלן נמכר לחברת רייסדור ושלושת המתחמים הנותרים, אשר מציעים עוד 740 דירות נותרו שוממים וללא הצעה. התוצאות המאכזבות הגיעו בסיומו של מכרז מלא בבעיות ועיכובים, מאז שפורסם בנובמבר 2015, כשמועד סגירתו נדחה לא פחות משבע פעמים. הסיבה הבולטת ביותר לעיכוב המכרז הוא רצונה של עיריית באר שבע לבצע שינויים תכנוניים בתוכנית לאחר שזה כבר פורסם. אך אם זאת, במשרד האוצר מאשימים כי ישנו רצון בולט של גורמים רבים בשוק הנדל"ן לפגוע בפעולותיו של מרד האוצר על מנת לפגוע במעמדו הציבורי של משה כחלון.

באוצר מסבירים שהקבלנים תאבי בצע לרווח מקסימלי
במשרד האוצר מדווחים כי מסיבה משונה חברות הבנייה הגדולות ביותר באזור הדרום, כדוגמת אביסרור משה ובניו, י.ח.דמרי ופרץ בוני הנגב, בחרו שלא להשתתף במכרז לבניית דירות מקבלן בבאר שבע, עיר אשר זוכה לפיתוח משמעותי ועליית מחירים. באוצר רואים בפעולה זו כפעולה תמוהה למדי ומסבירים זאת כחלק מהמאבקים בין האוצר לקבלנים המתרחשים בשוק בשל השינויים שמבצעת הממשלה. לטענת האוצר, המודל החדש מספק לקבלנים רווח של 10 עד 13 אחוזים, אך אלה דורשים רווח של 15 עד 17 אחוזים כשבסופו של דבר, ייהנו מעליית המחירים ויאספו רווח של 25 עד 30 אחוזים. "מחיר למשתכן לא מתאים להם, הם מזלזלים בפרויקטים האלה ומכנים אותם 'מחיר למסכן'. אין להם מוטיבציה לעבור את ההתייעלות הנדרשת כדי להתמודד" מסביר מקור במכרז הבאר שבעי.
הקבלנים טוענים כי המכרז לא רווחי ובאוצר כבר מבטיחים שישווקו אותו מחדש
חלק מהקבלנים שלא ניגשו למכרז בבאר שבע, מסבירים את פעולתם משום שהפרויקט אינו רווחי עבורם ועלול להוביל אותם לגרעון תקציבי. התמחור של עלויות הבנייה הוביל לכך שהמחיר המקסימלי שהקבלנים יכלו להציע לרוכשים העתידיים, במסגרת הפרויקט, עמד על 4,800 שקל למ"ר ומדובר בסכום נמוך ממה שהקבלנים יכולים לעמוד בו. לטענתם, בעבר מחירו של המכרז עמד על 4,970 ש"ח למ"ר, אך אפילו את הסכום הזה דרשו להוריד במשרד האוצר כך שיוכלו לספק לרוכשים את ההנחה המפורסמת של 200 אלף ש"ח. בתושבה לטענות אלה, משרד האוצר כבר הודיע, רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) כבר נערכת לשווק המכרז מחדש ללא שינוי במחירים וכדי למשוך אליו קבלנים, יגדילו את מכסת הדירות שיימכרו בשוק הפרטי מ-10 אחוזים ל-20, וצמצום גודל המתחמים שישווקו.