למדינת ישראל וציבור כולו, חשוב שהממשלה תוכל לקדם את תנופת הבנייה הגדולה ביותר שהיא יכולה, על מנת שהדבר יוכל סוף סוף להקל על אזרחי ישראל ולהוריד את מחירי הדיור, הפוגעים בכיסם של אזרחים רבים. אך כשם בפעולה קיצונית ומחסור גמור הוביל להקצנה במחירי הדיור ובפגיעה אנושה בחיי האזרחים, כך גם פעולה קיצונית מהצד השני להורדת מחירים עלולה לפגוע ברשויות המקומיות בכל רחבי הארץ, בשל הדרישה להקמת כל המערכות שיטפלו בשכונות החדשות שקמות והטיפול בתושבים החדשים בכל עיר. כך למעשה תנופת הבנייה מכבידה על הרשויות. כדי שהקורא הממוצע יוכל להבין את הבעיה המדוברת, צריך לדעת כי תשלומי הארנונה על בתי מגורים הינם זולים משמעותית מתשלומי ארנונה של עסקים ואזורי מסחר, ואלה בתמורה מהווים את ההכנסה העיקרית של רשויות רבות. כעת, עם הדרישה להוצאה כספית גדולה יותר, והכנסה קטנה יותר, רשויות מקומיות רבות ימצאו עצמן בגירעון תקציבי שעלול לפגוע ברמת השירות שלהן בתושבים.

בבאר יעקוב יש חשש לקריסה כלכלית של הרשות
כדי להבין את עומק הבעיה, נשתמש בבאר יעקוב כדוגמא לעתיד להתרחש. במהלך השבוע שעבר אישרו בותמ"ל (הוועדה המיוחדת למתחמים מועדפים לדיור), תוכנית לבנייה ששל 3,200 דירות מקבלן ביישוב. התוכנית מהווה למעשה זינוק נוסף באוכלוסיית היישוב, ההופך לעיר קטנה כך שבשנת 2006 מנתה האוכלוסייה כ-8 אלף תושבים ובשנת 2014, מספר התושבים הוכפל ל17 אלף. בנוסף, תוכנית זו הינה רק קצה הקרחון כשלפי התוכניות, מעריכים ביישוב שבעוד 15 שנים יגורו בו כ־100 אלף תושבים. המדינה רואה בזה כתנופת הבנייה שתוריד מחירים, אך ברשות הקטנה לא ערוכים כלכלית לקלוט מספר כזה של תושבים. הסיבה העיקרית ממנה חוששים במועצה הפנימית היא שמבין כל הפרויקטים המתוכננים לעיר רק 180 אלף מ"ר מתוכם מוקצים לטובת מקומות תעסוקה והכנסה ולטענתם המספרים הללו פשוט לא מספיקים לאיזון התקציב.
לעמוד הפרויקט עדן טאוור פארק הים - בת ים - EDEN TOWER באתר BankNadlan לחצו כאן
בת ים כדוגמא מוכחת
הדאגה של ראשי היישוב, ושל ראשי יישובים נוספים, היא כי לרשויות שלהן יקרה מה שקורה כעת בבת ים, הנמצאת בגירעון של 80 מיליון ש"ח והעתיד אינו מראה שיפורים. בת ים נכסנה לגירעון תקציבי בעיקר בשל העובדה כי כמעט מ-90 אחוזים משטחה נתרמו לטובת מגורים ובקושי 10 אחוזים לטובת מסחר ותעסוקה. הדבר גרם לכך שרוב התושבים מוצאים את עבודתם בערים השכנות, תל אביב, חולון וראשון לציון והכסף הנכס מהעסקים הולך אליהן ולא לעיריית בת ים. הגירעון הגבוהה הוביל אף לעימותים בין ראשי הערים כשבת ים דורשת שיועתקו אליה אזורי המסחר של חולון וראשון לציון, או שבתמורה חלק מהכנסות הארנונה של הערים הללו יתועלו לטובת התקציב של עיריית בת ים. מהצד השני, דורשים ראשי שלושת הערים השכנות כי מעמדה של בת ים כעיר יבוטל וזו תסופח לת"א, המוכנה לקלוט אותה כפרבר עירוני לספח בתמורה את כל הגירעון של העיר.