המדינה ממשיכה להתערב לטובת קידום תכנית "מחיר למשתכן", וביום ראשון האחרון, אישרה ועדת הכספים למדינה להעמיד ערבויות מדינה נוספות בסך של 750 מיליון ש"ח לטובת לתכנית מחיר למשתכן. הסכום מיועד לטובת הפרויקטים שייבנו בערים בית דגן אופקים, קרית מוצקין ועפולה. הערבויות הללו מצטרפות לאישורי ערבויות הקודמים שהוועדה כבר אישרה למדינה לספק עבור התוכנית בסך של 550 מיליון ש"ח. מדינת ישראל ממשיכה לקדם במרץ את תוכנית מחיר למשתכן כדי לעודד פרויקטים ספציפיים שמתעכבים בשל החששות של הקבלנים והיזמים שהפרויקטים לא יהיו רווחיים, והחששות של הבנקים שזוכי ההגרלות לא יוכלו לשלם גם את המשכנתאות המוזלות.
לעמוד מחירון דירות באתר BankNadlan לחצו כאן
המדינה תדאג לממן כל צד שייפגע
במטה הדיור הסבירו את הסיבה לכך שערבות מדינה למחיר למשתכן אושרה בשל העובדה שישנם קבלנים מבצעים הבוחרים שלא לקבל ליווי פיננסי, אלא בוחרים רק באופציה של רישום הערת אזהרה לטובת הרוכשים. מצבים אלה מובילים את הבנקים להימנע, או לעכב, את מתן המשכנתאות לרוכשים בפרויקטים הספציפיים והעיכוב מונע מהרוכשים להעביר את חלק מהתשלום לקבלן, והוא אינו מתחיל את הפרויקט. לכן, בחר שר האוצר לספק ערבות על כל שקל שהבנקים השונים משקיעים, ובמקרה והפרויקט לא יצא לפועל, הבנקים יפוצו על הכספים שהוציאו. המדינה חותמת על הסכם עם הקבלנים, ומבטיחים את ביצוע הפרויקט ובמידה ודבר אינו פועל כשורה, המדינה תיכנס לנעליים החסרות.
לעמוד דירות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן
מה לגבי שאר הציבור הישראלי?
יו"ר מטה הדיור, אביגדור יצחקי, ממשיך להסביר כי המדינה תפעל לפתור את משבר הדיור, אך נדמה שבכל הפעולות שהיא עושה, מדינת ישראל שוכחת שהיא מפקירה את השוק הפרטי. הממשלה אכן פועלת באינטנסיביות בתוכנית מחיר למשתכן, שחרור פרויקטים של התחדשות עירונית והשכרה דירות לטווח ארוך, אך בכל הקשור להגדלת היצע הדירות לכלל האוכלוסייה, נדמה שהמדינה עובדת הפוך. ממשלת ישראל יצרה מצב בו רק הזכאים הנבחרים שיזכו בהגרלות, ייהנו מירידת מחירים, אך שאר הציבור שלא יזכה בהגרלות, או אינו זכאי להתמודד בכלל, עומד מול שוק שהיצע הדירות שלו אינו גדל ואף להיפך, קטן בשל הגדלת המכרזים עבור מחיר למשתכן.