נציגי משרדי הלמ"ס (הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה) ומשרד האוצר, הודיעו על מגמת שינויים המתרחשת כעת בשוק הדיור הישראלי, כאשר ניתן לזהות בבירור סימנים של האטה. לפני נתוני הלמ"ס, קצב מכירות הדירות בישראל ירדו בכ-20 אחוזים בשנת 2016, לעומת אותה תקופה בשנה הקודמת והביקוש לדירות החל להצטמצם. באוצר עוד הוסיפו כי מכירות הדירות מקבלן ירדו בכ-21 אחוזים, לעומת הרבעון המקביל אשתקד, וזה מעיד על ירידה בתנועת הרוכשים, ולכן יש לצפות כי מחירי הנדל"ן צפויים לעצור ואולי אף לרדת. בתקופה האחרונה התעמתו משרדי הלמ"ד והשמאי הממשלתי על מחירי הדיור בישראל, אך כעת נראה כי ההאטה בשוק משחקת לטובת התחזית של משרדי הלמ"ס.

במשרד האוצר מתגאים בעיקר בהרחקת משקיעי הנדל"ן
במשרד האוצר ממשיכים להסביר כי הירידה ברכישת הדירות, נעשית בעיקר בשל עזיבת משקיעי הנדל"ן את השוק בזכות המאבקים שמנהל שר האוצר בחמדנותם של משקיעי הדיור כגון עליית המס על דירה שלישית ומעלה והכנסת המס החודשי החדש על משקיעי הנדל"ן. אך הבעיה המסתמנת היא, שהמהלכים שהוביל שר האוצר כחלון להורדת מחירי הדירות, גרמו במקביל, על פי הנתונים, גם לירידה בהיצע, ולתוצאה כזו עשויה להיות הרסנית עבור השוק.
לעמוד הפרויקט YOUNG (יאנג) חדיף – יפו באתר BankNadlan לחצו כאן
היצע הדירות בשוק הפרטי רק מצטמצם
הכלכלן הראשי של משרד האוצר מצביע על כך שרוכשי הדירות למגורים מצמצמים גם הם את פעולותיהם בשוק הדיור. הצורך לרכישת דירה לא פחת ואת השינוי במגמה מסבירים בעיקר בשל המתרחש בשוק תוכנית למשתכן המשפיע ישירות על מהלכי רוכשי הדירות. בענף הבניה מנסים להסביר כי רוכשים רבים נכנסים לעמדת המתנה, בתקווה שיזכו באחת מההגרלות הרבות של תוכנית מחיר למשתכן, או שהם בחרו להאמין לדברי שר האוצר כי יוריד את מחירי הדיור, אך בסופו של דבר הביקוש הקיים בשוק לא נעלם, אלא נדחה. אם הסיפור הזה מוכר לכם, עליכם לחזור אחורה שנתיים בלבד כאשר השוק כולו קפא בעקבות הכרזותיו של שר האוצר הקודם,ף יאיר לפיד, כי יבטל את עלות המע"מ ברכישת דירה ראשונה. בעלי הזיכרון הארוך, יזכרו בוודאי שהתוצאה הובילה לכך שהציבור המתין עם הביקוש וכאשר חזר לשוק, בשל פיטורי לפיד והבחירות, מחירי הדיור עלו בדרמטיות עקב עלייה דרמטית בביקוש כאשר היצע הדירות לא השתנה.