משרד האוצר, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) והשמאי הממשלתי ממשיכים להתנגח על מצבם של מחירי הדיור והאם הם "זה שעולה או זה שיורד" ובינתיים רוכשי הדירות הישראלים, ומשקיעי הנדל"ן נאלצים לבצע בדיקות משל עצמם כדי לאמוד את מחירי הדיור החדשים. בנק ישראל מבחינתו, הציג דו"ח המראה שביולי היקף המשכנתאות שנטלו אזרחי ישראל עמד על 5.35 מיליארד ש"ח, מה שאומר ששוק הנדל"ן עדיין מלאה בעסקאות, בין אם מדובר בדירות מקבלן או דירות יד שנייה. כעת נותר רק להבין מיהן הערים הבולטות בשוק, והיכן מתבצעות רוב המכירות בישראל.

היכן יש הכי הרבה עסקאות?
הערים הבולטות ביותר בשוק הנדל"ן הישראלי היום הן ראשון לציון, אשקלון ובאר שבע. הנתונים מראים כי במחצית הראשונה של 2016 ושנת 2015, אשקלון מוקמה כמובילה במחצית הראשונה עם 283 עסקאות במחצית הראשונה לשנת 2016, ועם 1,459 עסקאות שנעשו בשנת 2015 כולה. נתונים אלה נאספו מאתרי הנדל"ן השונים ולפי מספר הפרסומים והעסקאות ששוקו ונסגרו בהם. במקום השני התמקמה לה באר שבע, בירת הנגב כשגם היא ממלאת את המקום השני ב-2016 עם 253 עסקאות ובשנת 2015 עם 1,352 עסקאות שבוצעו. במקום השלישי ממוקמת ראשון לציון, במספר עסקאות המכירה, כשבמחצית השנה לשנת 2016, נחתמו בה 181 עסקאות ובשנת 2015 כולה נעשו 1,158 עסקאות.
לעמוד הפרויקט נוף רמות – באר שבע באתר BankNadlan לחצו כאן
היכן נחתמות העסקאות הכי מהירות?
כאשר בודקים היכן מתרחשות העסקאות המהירות ביותר לשנת 2016, כרמז לאזורים בעלי פוטנציאל רווח גבוהה, נחשף כי העיר בעלת הביקוש הגבוהה ביותר היא מעלה אדומים, שם נמכרות דירות בממוצע של 3.4 חודשים. במקום השני נמצאת הרצליה שם זמן סגירת העסקה ארוכה רק במעט עם ממוצע זמן של 3.5 חודשים ונועלת השלישייה המובילה הינה קרית אונו, בה נסגרות עסקאות בתקופת זמן של 3.7 חודשים בלבד. ההשוואה הופכת למעניינת כאשר משווים את מהירות העסקאות לעומת שנת 2015, אז במקום הראשון הייתה הוד השרון שעסקאות בה נעשו ב-3.6 חודשים, וקרית מוצקין וקרית ים, שם נסגרו עסקאות ב-4.4 חודשים. בחינה זו יכולה להראות לציבור מיהם הערים בהם העסקאות נחשבות לנוחות יותר עבור הרוכש ולכן העסקאות נסגרות מהר יותר.