זהו סיפור שהתחיל אי-שם בשנות ה-50. למדינת ישראל עוד לא מלאו 5 שנים להיווסדה ועדיין לא זכתה לעלות לכיתה א', אך כבר אז קמו להם היזמים שביקשו לחמוק מעיני החוק ולמצוא פרצות מתשלום מיסי המדינה. וכך היה גם בשוק הנדל"ן, למרות ששהשוק איך לומר, עוד ניסה לצאת מהמעברות. כך צצה לה יום שיטת רשם החברות, בה ישראלים, היו רושמים את בנייני המגורים שלהם כחברה בע"מ והיו מצליחים להוריד את מחירי הדיור ולחמוק מתשלום מס השבח. נריץ קדימה כמה עשרות שנים והתוצאות של תרגיל העוקץ הן בעלי דירות שהדירות לא שייכות להם, קנסות ודרישות תשלום המגיעות מרשם החברות ועתיד לוט בערפל כשכעת, צריך למצוא את האנשים שביצעו את ההרשמה, או את באי כוחם.
לעמוד דירות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן

עוקץ מס שכעת רודף את הדיירים שנים רבות
לפני תקופה לא קצרה, קיבלו נציגי ועד הבית, בבניין מגורים מרכזי בת"א, דרישת תשלום מרשם החברות על חוב אשר תפח לעשרות אלפי שקלים במשך השנים והודעת אזהרה לפני נקיטת הליכים. לדיירי הבניין וועד הבית, לא היה כאמור מושג מדוע הם נדרשים לשלם את הדוח, ולאחר בירור התגלה כי הבניין נרשם כחברה בע"מ ולא כבית משותף, ולאחר בירור מעמיק עוד יותר, התברר לדיירים כי הם למעשה כלל לא בעלי הנכסים והדירות בבניין אלא מוכרזים בכעלי מניות בחברה. המשמעות היא שהנכסים לא נרשמו בטאבו כבית משותף, ואלה שייכים כעת לחברה בע"מ המכונה חברת בית או חברת גוש חלקה. הבעיה המרכזית של מקרים מסוג זה, המתרחשים במספר רב של נכסים בעיקר ברחבי ת"א והמרכז אשר נבנו בשנות ה-50 וה-60, היא שגם תושבים שרכשו את הדירות, לא נרשמו כבעליהם החוקיים, למרות ששילמו את המחיר הנדרש וכעת יאלצו להתמודד עם הבעיה המשפטית.
לעמוד מחירון דירות באתר BankNadlan לחצו כאן
דיירי ה"חברה" יאלצו לעבור תהליך משפטי מסודר
על הדיירים לפעול לפירוק החברה ורישום הבניין כבית משותף כשבסופו של התהליך, יקבלו, בעלי הדירות, זכות קניינית בנכסים. פעולת פירוק זו תמנע כל תשלומי אגרות ו/או קנסות עתידיים, ובמסגרת ביצוע תהליך הפירוק, יוכלו לדרוש פטור מאגרות ומעיצומים שהוטלו, בהתאם לתקנות בחוק. לשם כך, יש לפעול בשני מישורים, פירוק החברה לפקודת החברות ורישום הבית לפי חוק המקרקעין. תחילה, יש לאמוד את מוסדות החברה על מנת שיהיו תואמים למצב הזכויות בבית. לאחר מכן יש לרשום את בעלי הזכויות כבעלי המניות בחברה, למנות דירקטוריון לחברה ולאחר מכן דרוש להציג רוב נדרש שיצביע על החלטה מיוחדת בהתאם לתקנון החברה וימנה מפרק (לרוב מדובר בעו"ד). לאחר מכן יוכלו בעלי הזכויות להתחיל בהליך הפירוק ובסופו של דבר החברה תפורק ותגיש בקשה לפטור את בעליה מחובות העבר.