לידיעת בעלי הקרקעות: מפת הכבישים משתנה בהשקעה של כ-40 מיליארד ש"ח. תוכנית החומש לנתיבי ישראל מיועדת להשתנות ולעדכן את מפת כבישי ישראל ומשרד התחבורה הודיע כי פרויקטים רבים הקשורים לשיפור התשתיות ושדרוג התחבורה ציבורית לטובת פתרון הפקקים הרבים הקיימים בישראל והנגשת הכבישים עבור הציבור הישראלי, עתידים להתרחש אך אלה ייפגעו בלא מעט בעלי קרקעות שיאלצו להתמודד עם הפקעת הקרקע שלהם על ידי המדינה. ובנוסף אליהם, בעלי נכסים רבים אשר נהנים מפארק ירוק טבעי, עתידים למצוא עצמם מול כביש ראשי וסואן ויחד עם זאת ייאלצו להתמודד עם ירידה בערך רכושם. לשם כך, תעסוק הכתבה הבאה באפשרויות הפיצויים של בעלי הקרקעות והדירות שייפגעו מסלילתם כבישי 431, 9, ו-4.
לעמוד מגרשים וקרקעות להשקעה באתר BankNadlan לחצו כאן

מהי הפקעת קרקע ומי רשאי לבצע אותה?
הפקעת קרקע היא נושא שכל בעלי קרקע או מגרש צריך להכיר, עוד לפני שביצע את העסקה לרכישת הנכס. מדובר בעברה כפויה של קרקע מבעליה לטובת הרשויות והמדינה וזו יכולה להתבצע ע"י מספר גורמים החל מהמדינה וגופיה הבולטים כגון רשות מקרקעי ישראל או הרשויות המקומיות, ועד לגופים ציבוריים כגון רכבת ישראל, נת"ע, נתיבי ישראל ועוד ורשויות ציבוריות. הפקעה זו נעשית לרוב על ידי חוקים שנועדו לצורך של סלילת כבישים, הקמת גני נוי ציבוריים, פארקים עירוניים, שטחי נופש, נמלים, שמורות טבע ועוד. להפקעה זו יש כוח גם בהפקעה של בתי מגורים ומבנים לתעשייה, כל עוד מדובר במטרה ציבורית.
לעמוד הפרויקט פרופרטי - חוף התכלת באתר BankNadlan לחצו כאן
כיצד נעשית הפקעת הקרקע?
הרשויות השונות מחויבות על פי חוק התכנון והבניה, לפרסם הודעות בכל הנוגע להפקעה על מנת שבעל הקרקע הנפגע יוכל להתכונן מראש ויהיה מודע לנעשה. דרכי ההודעה לשם כך הן ע"י משלוח דואר רשום יחד עם פרסום בגופי התקשורת הבולטים והצבת שלטים על הקרקע עצמה, על מנת לוודא בכל אופציה, שבעל הנכסים יקבל את ההודעה. לאחר מתן ההודעה, יכנס לתוקפו השלב השני בתפיסת החזקה המשפטית על הקרקע ולאחר מכן הקרקע מוקנית לרשות, ושהרשות מעבירה למעשה את הקרקע המדוברת על שמה. לרוב, ההפקעות מלוות בתוכנית בניין עיר.