בימים האחרונים אנו עדים למיני סערה המתרחשת בשוק הנדל"ן הישראלי כאשר שני מוסדות ממשלתיים, נאבקים אחד בשני על הניתוח של שוק הנדל"ן הישראלי. מדובר בנושא מורכב וחשוב לדון, שכן נתונים אלה הם מהגורמים הבולטים ביותר המשפיעים על שיטות הפעולה השונות של רוכשי הדירות והמשקיעים השונים. אך בכל המהומה המסוקרת הזו, אחד מהנתונים המעניינים ביותר כמעט ונעלם מעין הציבור והתקשורת. בהמשך לסקירת הנתונים עלה כי נספרו עליות של 13 אחוזים ברכישת דירות בחודש יוני האחרון בהשוואה לחודש מאי, כשרוב העסקאות נעשו בשוק הדירות יד שנייה. ומדובר במגמה שעולה יותר ויותר בשיח הציבורי כאשר 70 אחוזים מסך הרכישות שנעשות במשך השנה הן דירות יד שנייה. כך דירת יד שנייה הופכת לבחירה הראשונה עבור האזרח הישראלי:
לעמוד לוח דירות למכירה באתר BankNadlan לחצו כאן

בני ברק היא העיר הבולטת בעסקאות יד שנייה
בבדיקת הנתונים שהתפרסמו ניתן לראות עד כמה משמעותיים עסקאות היד שנייה הפכו להיות, כשבחלק מן האזורים מדובר בסך של כמעט 100 אחוזים מכלל העסקאות. בני ברק, לדוגמא, היא העיר הבולטת ביותר במכירת דירות יד שנייה כש-97 אחוזים מסך העסקאות במהלך חודש יוני, שייכות לשוק הנ"ל. 111 דירות יד שנייה נמכרו במהלך החודש לעומדת 19 דירות מקבלן בלבד. הסיבות לכך מתחלקות למספר גורמים כשהבולט מבניהן הוא שבעיר אין היצע גדול של דירות חדשות למעט פרויקטים ספציפיים. נדמה כאילו מדובר במאפיין שמתרחש רק באזורים של אוכלוסייה חרדית אך גם בחולון, בה יש בנייה רחבה של דירות חדשות, 81 מסך העסקאות שנעשו ביוני, שייכים לשוק יד שנייה.
הציבור הישראלי פועל באופן יזום להורדת מחירים
סיבה נוספת של נהירה לדירות יד שנייה, הן שלרוב, הדירות החדשות שמסיימות את בנייתן קיום, עדיין שייכות לביקוש וזרם שהחזיק בישראל עד לפני כשנתיים, בו הישראלים חיפשו דירות 4 חדרים גדולות וכיום הציבור הישראלי החל לחפש דירות קטנות יותר כדי למצוא פרויקטים המתאימים לתקציב שלו. גם בר"ג, בה יש מספר רב של דירות חדשות שנחשבות זולות בזכות פרויקטים של תמ"א, היקף העסקאות יד שנייה עומד על 67 אחוזים מסך העסקאות. מדובר בפער משמעותי בעיר מרכזית, בה יש אופציות רבות לרכישת דירות מקבלן, אך בסופו של יום, המחיר הממוצע לדירת יד שנייה עומד על כ1.56 מיליון ש"ח כשהמחיר עבור דירה חדשה עומד על כ-2 מיליון ש"ח.