בישראל אין אדם שלא שמע מהוריו כיצד פעם המחירים היו גבוהים יותר, היה קשה יותר, לא היה להם את מה שיש היום, פעם החברה הייתה יותר ליברלית וחברתית ופעם אנשים היו צנועים, גם בחיפוש הדירות שלהם. לכן, כדי להבין אחת ולתמיד את מחירי הדירות בישראל מקום המדינה, מה היו מגמות הנדל"ן בישראל מאז הקמתה? וכיצד הדבר משפיע על ישראל של היום? צוות האתר בחר לבחון את מגמות המחירים במהלך השנים של ישראל הצעירה כדי להבין עד כמה חמור משבר הנדל"ן בישראל של היום והאם הציבור הישראלי מוכן להתעמת עם נבחריו בשל כך. או שמא, מחירי הנדל"ן הגבוהים אינם אלא תקופה שחוזרת על עצמה כל כמה שנים והציבור ברובו זועק צעקת שווא ויכול להסתפק בנכסים צנועים יותר.
לעמוד דירות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן

משנות ה-50 ועד שנות ה-80
משנות ה-50 וגלי העלייה שעברו, הביקוש עבור דירות לא היה גבוהה במיוחד. הסיבות לכך מתחלקות כמדינת ישראל הייתה בתהליך בניית השיכונים, בזכות הסכמי השילומים שעליהם חתמו ישראל וגרמניה, שבעזרתם נבנתה המדינה הצעירה בהיקפים חסרי תקדים לכמות האוכלוסייה שלה. מחיר הדירות עמדו על 370 ש"ח (חישוב של ערך השקלים היום) ורוב האוכלוסייה נכנסה לדירות שהמדינה אישרה להם, ולא היו תושבים רבים שביקשו לבנות פרויקטים ייחודיים להם. שינוי התפיסה בישראל החל משנות ה-60 ובעיקר בסופן, כאשר מדינת ישראל נפתחה לעולם בזכות מלחמת ששת הימים והכלכלה הישראלית פרחה. או אז מחירי הדירות הממוצעים עמדו על כ-750 אלף ש"ח. שנות ה-70, היו קשות יותר עבור הציבור הישראלי, אך בכל הנוגע למחירי הדירות, אלה צנחו לכ-200 אלף ש"ח בזל הביקוש המועט ובשנות ה-80 מחירי הדירות החלו להאמיר שוב כשהעלייה מברית המועצות החלה להגיע.
שנות ה-90 עד תחילת שנות האלפיים
כשהעלייה מברית המועצות הציפה את מדינת ישראל, מחירי הדירות מקבלן החלו לעלות לסכומי שיא של בין 700 למיליון ש"ח ואלה הובילו את מדינת ישראל לפתוח בפרוייקטי ענק על מנת לאכלס את המוני העולים. פרויקטים אלה נבנו במהירות שיא , במיוחד כשמשווים את הטיפול ההוא שנעשה במשך כ-10 שנים לעומת הטיפול הכושל בינתיים שנעשה בימינו, כאשר בשנת 1998, מדינת ישראל כבר הספיקה לאכלס את העולים השונים כשבנתה שכונות חדשות במחיר ממוצע של כ-900 אלף ש"ח לדירת 4 חדרים. ההצלחה של הבנייה בשנות ה-90 הייתה כה גדולה כשלמעשה, בניית הדירות ומכרזים צומצמו משמעותית בשל ההיצע הדירות הרב שהיה לישראל שהובילו את הממשלות בשנות האלפיים בזחיחות דעה להכריח את הציבור לעבור לפריפרייה ללא יצירת מקומות תעסוקה ומסחר, מה שהוביל את התושבים להמשיך ולחפש דירות במרכז ולגרום לביקוש חסר תקדים.