העיר הדרומית המפורסמת לכולנו כבירת הנגב, נחשבת לעיר השלישית בגודלה בארץ מבחינת כמות התושבים, אך במשך שנים רבות סבלה מהזנחה של המדינה והייתה ידועה בעיקר בזכות תחנת האוטובוס המרכזית שלה שידעה עומסים של חיילי צה"ל אשר היו בעיקר בדרכם אל הבסיסים בהם שירתו, או בזכות אוניברסיטת בן גוריון, שלמרות הצלחתה האקדמית, לא הצליחה להשאיר את הסטודנטים באזור הדרום לאחר שאלה סיימו את לימודיהם. יחד עם זאת, בשלוש השנים האחרונות עוברת באר שבע מהפכה של ממש בעזרת עיר הבה"דים המושכת אוכלוסייה איכותית לנגב, אזורי תעסוקה מתעשיית ההיי-טק שנפתחים במימון ממשלתי ושדרוג ברמת השירותים והתשתיות העירוניות. כעת רק נותר לסקרנים להכיר את באר שבע החדשה.
לעמוד נדלן בבאר שבע והדרום באתר BankNadlan לחצו כאן

התפתחות מואצת שמזכירה את ערי גוש דן ותל אביב
כיום באר שבע ירדה מספר מקומות בגודל האוכלוסייה שלה, למקום שביעי, דבר אשר יכול לשפר את תנאי המחייה של התושבים בזכות שיפור רמת התשתיות המקומיות כגון הפארקים החדשים שנבנים, מוסדות התרבות וספורט שנפתחים מחדש וקו הרכבת שמספק למעוניינים לעבוד במרכז ועדיין להינות מרמת חיים גבוהה בהרבה ממה שניתן לרכוש במרכז. מחירי הדירות הממוצעים של באר שבע עדיין נאים על סולם הנמוך משמעותית משאר ערי המטרופולין בישראל כאשר דירת 4 חדרים נמכרת בין 700 אלף ועד 1.2 מיליון ש"ח, מחירים הנמוכים במאות אלפי שקלים מערים כגון חיפה, ירושלים ותל אביב וכך גם בנוגע למכירי השכירות אשר עומדים על 1,500 ש"ח בממוצע לדירת 4 חדרים.
מטרופולין שלא זקוקה לאף אחד
אך הסיפור האמיתי של העיר הקמה לתחייה הוא העובדה שכעת לא צריך לעזוב את העיר על מנת למצוא מקומות תעסוקה, מסחר בילוי, רפואה ואקדמיה איכותיים וכך משאירה בתוכה העיר את מיטב בניה וכך בירת הנגב מתעוררת לחיים. כדי להבין את הצלחתה של באר שבע צריך לפנות לשכונות החלשות בעיר, שכונה ד', שכונה ה' ושכונה א', אשר בהן נמצאות האוכלוסיות החלשות יחד עם האחוזים הגבוהים ביותר של סטודנטים הלומדים באוניברסיטת בן גוריון. מחיר הדירות בשכונות אלה החלו לצבור עליית מחירים כאשר המחיר הממוצע לדירה בשכונות הללו עומד על 717 אלף ש"ח לדירות מקבלן ול-500 אלף ש"ח עבור דירות יד שנייה. עליות אלה מתואמות לעליית המחירים הכללית הקיימת בבאר שבע מאז החלה הבנייה בעיר הבה"דים כשמחירי השכירות עלו בכ-100 אחוזים ומחירי הדירות עלו בכ-60 אחוזים.