זה זמן מה שמחירי הדיור בארה"ב עברו מספר שיאי מכירות במטרופולינים השונים ומספר רכישת הדירות מתחיל להתקרב לשיא של שנת 2005. מציאות זו מזכירה לרבים את המשבר שהגיע לאחר שלוש שנים אז התפוצצה בועת הנדל"ן בארה"ב בעקבות המשכנתאות הלא אפשריות שניתנו לאזרחים רבים שפשוט לא יכלו להחזיר אותן והובילו לקריסת אחד הבנקים המובילים בארה"ב. אך הפעם, מומחי נדל"ן רבים מדווחים כי הפעם לא מדובר בבועת נדל"ן אלא במלאי דירות נמוך מהביקוש הקיים בשוק, בדומה למה שקורה בישראל. נכון לעתה לא מזהים בארה"ב משבר נדל"ן כפי שפקד את מחוזותינו ועליית מחירי הדירות בארה"ב אינו בועה, אך בהחלט מדובר בהזדמנות פז למשקיעי הנדל"ן השונים.
לעמוד השקעות נדל"ן בחו"ל באתר BankNadlan לחצו כאן
שוק הדירות למגורים בשכירות עומד על שיא של 50 שנה
במהלך המחזור האחרון נוצר בלבול בשוק הדיור בשל העובדה שנבנו מספר רב של דירות בזכות האשראי העודף, אך כיום שוק הדיור נמצא בדיוק במצב ההפוך. במהלך שנת 2015 היו שישה מטרופולינים בלבד שהציגו נתונים גבוהים ב-10 אחוזים מנקודת הייחוס, כשבסאן חוזה בקליפורניה נמדדו עליות של 19 אחוזים מהרמות שנרשמו בשנת 2001. כדי להבדיל את המצב המתרחש כיום אל מול 2008 ולהרגיע משקיעים, בשנת 2005, היו 29 מטרופולינים שראו עליות בדומה לסאן חוזה. השווקים שנראים הבועתיים ביותר הם, בצורה די ברורה, הערים בהן האוכלוסייה גדלה בקצב מהיר יותר מאשר היצע הדירות הקיים. לעומת זאת, שיעור משקי הבית שמתגוררים בשכירות עומד על שייא שלא נרשם זה 50 שנה, ומוסיף לנתונים כי מדובר בתקופה בה למשקיעים יש סיבה בולטת עוד יותר בלהשקיע בפרויקטים למגורים ולשכירות.
לעמוד נדל"ן בארה"ב באתר BankNadlan לחצו כאן
מספר התחלות הבנייה התמתן
שוק הנדל"ן האמריקאי נראה כעת כי הוא עומד בצומת של שני תרחישים אפשריים, הראשון מראה על אפשרות חיובית בה צמיחה כלכלית תוביל לריביות גבוהות שיובילו את הבנקים להעניק הלוואות קלות יותר לרוכשי הבתים החברות הבנייה יעלו מחירים. מנגד, ישנו תרחיש של האטה בכלכלה בערים מסוימות בהן מחירי הדירות ייגרמו לתושבים מסויימים לעזוב ושוק הדירות יואט גם כן בשל מחסור בכוח מניע. בעקבות כך, חברות נדל"ן רבות החלו להאט את קצב הפרויקטים החדשים, משום שהרווח נעצר ומחיר הבנייה זהה למחיר הרווח למרות הביקוש הקיים.