האם הציבור הישראלי התעורר? הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) פרסמו היום (יום ב') נתונים חדשים כי מתחילת השנה, ישנה ירידה של 7 אחוזים בביקוש לדירות ובחודש יוני לבדו נרשמה ירידה בביקוש של 50 אחוזים ברכישת דירות מקבלן. במידה ומעוניינים לבטל השפעות עונתיות כאלה ואחרות (כגון הודעות ממשלתיות אודות תוכניות עתידיות וכו') מדובר בירידה של 3 אחוזים בביקוש, אך די ברור מהנתונים החדשים, כי הציבור הישראלי החל לבחון מחדש את הדרישה התמידית לרכישת דירה והמחשבה שלא ניתן לעשות דבר על מחירי הנדל"ן. עוד ניתן לראות כי ישנה עלייה בדרישה לדירות יד שנייה וכי משקל משקיעי הנדל"ן בשוק הישראלי ממשיך להימצא ברמת שפל של 1.5 אחוזים בעקבות הכבדת המס.
לעמוד דירות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן

ערי המרכז המרוחקות בולטות בביקושים לדירות
למרות הירידה בביקוש לדירות חדשות, הערים המבוקשות ביותר בקרב הציבור הישראלי ממשיכות להיות תל אביב - ירידה של 4 אחוזים בלבד, וירושלים - ירידה של 18 אחוזים, ואחריהם הערים הגדולות חיפה - ירידה של 7 אחוזים וכו', אך ניתן לשים לב כי הביקושים אחר ערי הפריפריה החלו לעלות, בעיקר אחר "ערי המרכז המרוחקות", בהם ניתן למצוא מחירים נמוכים ולהישאר לעבוד במרכז. ערים כגון רחובות, קריית גת, נתניה הרצליה, רמת גן, פתח תקווה ועוד כשבאר שבע והדרום מציגים את העלייה הגבוה ביותר של 26 אחוזים.
לעמוד דירות מקבלן תל אביב והמרכז באתר BankNadlan לחצו כאן
מכירת הדירות של משקיעי הנדל"ן קובעים את רמת הפעילות בשוק
במשרד האוצר מסבירים כי כעת, בניגוד לעבר, הסיבה לעלייה במכירה של דירות יד שנייה היא מכירות הדירות שנעשות על ידי משקיעי הנדל"ן, והם אלה שקובעים את רמת הפעילות בשוק יד שנייה. כך לדוגמא בנתניה בלטהו מכירות המשקיעים ו-40 אחוזים מסך הדירות יד שנייה שנמכרו בנתניה, בחודש יוני, נמכרו על ידי משקיעים . עוד נתון מעניין המציג שינוי מרענן בשוק הדיור הוא העובדה ש-80 אחוזים מרוכשי הדירות אינם משקיעים ו-64 אחוזים מתוכם הם משפרי דיור. לבסוף, האוצר רואה בפרויקט מחיר למשתכן בהרצליה את הסיבה לגידול במכירת הדירות של המשקיעים לעומת המיעוט במכירת דירות מקבלן.