החל מינואר, מס חדש על בעלי שלוש דירות ומעלה, אותו יוזם שר האוצר כחלון אל מול בעלי שלוש דירות ומעלה יכנס לתוקף החל מינואר 2017. המס החדש נקרא "מס ריבוי נכסים" והוא ייעשה על ידי גבייה שנתית על בעלי 3 דירות ומעלה כשערכו יהיה בגובה אחוז משווי הדירה עד ל-1,500 ש"ח כתקרה חודשית, ולמעשה התשלום המקסימלי יהיה 18 אלף ש"ח. שווי הנכס למטר רבוע ייקבע על ידי שמאי ממשלתי ולפי בסיס נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה והוא יחושב לפי שוויו הממוצע באזור הגיאוגרפי בו ממוקמת הדירה. לפי הצעת החוק, המס לא יחול שתי הדירות הראשונות כשבעלי הדירות יוכלו לבחור על אילו מהנכסים יחול המס.
לעמוד מחירון דירות באתר BankNadlan לחצו כאן
ישנו קו ברור המחלק את מגוון האוכלוסיות אשר מחזיקות בבעלותם מספר נכסים
במשרד האוצר מסבירים כי במשך תשעה השנים האחרונות (2007 עד 2016), נהנו בעלי הדירות ברחבי הארץ מעליות מחירים של 104 אחוזים בממוצע, כך שעל פי נתוני הלמ"ס העושר הכלכלי של בעלי הדירות גדל פי 15 מזה של השוכרים הישראליים. זאת ועוד, שישנו קו ברור המחלק את מגוון האוכלוסיות אשר מחזיקות בבעלותם מספר נכסים כשהפער רק הולך וגדל עם השנים כשסך העושר של בעלי הדירות, עולה פי 15 משל השוכרים. רשות המיסים מציגה נתונים כי ההכנסות הממוצעות של משק בית אשר בבעלות הדיירים למעלה משלוש דירות, גבוה פי 3 מההכנסה הממוצעת למשק בית בישראל.
לעמוד דירות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן
המתנגדים מזהירים כי המס "יגולגל" לשוכרים
כאמור, המתנגדים לתיקון החדש בחוק ההסדרים כבר טוענים כי מדובר בחוק פופוליסטי שלא רק שלא יתרום לשוק הדיור, אלא גם מזהירים כי הוראה זו תוביל דווקא לעליות מחירים בשוק השכירות כאשר בעלי הנכסים "יעבירו" את תשלום המס לשוכרים, ועליות המכירים של בעלי שלוש הדירות ומעלה תעודד את בעלי שתי הדירות להעלות מחירים גם כן ולהינות מההפקר של עליית המחירים. לטענתם, ההחלטה רק תעביר דירות לשוק הפרטי ותחסיר דירות משוק השכירות. עוד טוענים מתנגדי התוכנית כי המטרה האמיתית של התוכנית, היא להעשיר את קופת המדינה ב-800 מיליון ש"ח נוספים ולא משנה מי ישלם את המחיר.