לאחרונה, עצרה משטרת ירושלים שלושה ישראלים העוסקים בנדל"ן, בחשד שזייפו מסמכים ומכרו מספר דירות רפאים, ללא דיירים, בסכום מצטבר של מיליון וחצי ש"ח. על פי דיווחי המשטרה, שלושת החשודים הצליחו לרשום על הנכסים הערות אזהרה בטאבו על ידיד שימוש במסמכים מזויפים בזמן שהבעלים האמיתיים של הדירות כלל לא הציעו אותן למכירה. החשודים הצליחו אף לבלבל את עורכי הדין של הקורבנות, כשהשתמשו ביידע המקדים שלהם בעולם הנדל"ן על מנת להישמע כיזמים איכותיים ואף הצליחו להעביר את רישום הערות האזהרה לטובת "הדיירים החדשים" כשלמעשה הצליחו להונות גם לשכת רישום מקרקעין והציעו לקונים לרכוש את הדירות במחירים זולים מהשוק ובלחץ של "רשימת קונים ממתינים". כדי לדעת איך להימנע מעוקץ נדל"ן, צוות הפורטל הכין עבורכם את המדריך הקצר הבא:
לעמוד דירות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן

הבדיקות הראשונות הן של הנכס עצמו ובדיקת הרקע של המוכר
מקרה זה אחד מיני רבים המתרחשים בישראל וכיום ישנם מספר דרכים ובדיקות שכל רוכש נכסים חייב לבצע, על מנת לזהות עסקאות מפוקפקות במקרה הטוב, או עסקאות מרמה במקרה הרע. תחילה, הבדיקה הראשונה שעל רוכש לבצע הוא סריקת ההיסטוריה של המוכר, או היזם המציע את העסקה, ולבקש לדבר עם לקוחות קודמים, במידה ומדובר במתווך או קבלן מורשה. במקרים כמו כאן, כשהמוכרים הציגו עצמם כבעלי נכסים "פשוטים" המעוניינים פשוט למכור את בתיהם, ישנה חשיבות מכרעת להגיע לאזור, לבדוק את השכונה, לפטפט עם השכנים או תושבי האזור וכמובן לבדוק את הנכס. חלק מהרוכשים שנעשקו בתרמית, אפילו לא הועילו בטובם להגיע ולראות את הנכס המדובר וכאן למעשה הם ביצעו את הטעות הראשונה.
לעמוד הפרויקט רובע יזרעאל - שכונת עדן בעפולה באתר BankNadlan לחצו כאן
בדיקת המסמכים השונים וגישה לעירייה\המועצה המקומית
לאחר מכן יש לבדוק את המסמכים שמציגים המוכרים יחד עם עורך דין מטעם הרוכש, שמטרתו היא לפעול לטובת הרוכש בלבד, ולא להיעזר במתווך שמטרתו העיקרית היא לספק את העסקה בלבד, שתניב לו את הרווח. עו"ד מומחה בנדל"ן יוכל להיות הגורם המוסמך שיוכל לאשר לרוכש כי מדובר בעסקה אמינה, אך גם במקרים כמו זה, שאפילו עורכי הדין לא זיהו את זיוף המסמכים (בשל עודף המסמכים המזויפים שהוצגו לקונים וידע המעמיק שיש לחשודים עם עולם הנדל"ן), יש ללכת לעירייה, לבדוק האם קיימות חריגות כלשהן ושם ניתן לזהות את הבעיות האפשריות מראש.