המשקיעים החליטו להשקיע במשרדים. בזמן שהמדינה ממשיכה לדחוק את משקיעי הנדל"ן החוצה מעולם הנדל"ן למגורים, נדמה כי משקיעי הנדל"ן הצליחו למצוא נישה חדשה להשקיעה בה. עולם הנדל"ן העסקי, פרוח זה מספר שנים וכיום ישנם פרסומות ומודעות רבות המזמינות את הרוכשים הפוטנציאלים להשקיע את מיטב כספם בשוק העסקי, אשר מניב בישראל תשואות שנתיות של בי ן שישה לשבעה אחוזים, לעומת שוק הנדל"ן למגורים שמניב בממוצע בשנה כשלושה אחוזי תשואה בלבד. לאחרונה החלו לצוץ גם קבוצות רכישה שבונות יחדיו מגדלי משרדים על מנת לנצל את הרווחים הפוטנציאלים. אך כיצד ניתן לזהות את ההשקעה הנכונה, והאם שצף הבנייה לא יוביל לעתיד בו ההיצע יעבור את הביקוש והמשרדים יעמדו שוממים?
לעמוד נדל"ן עסקי באתר BankNadlan לחצו כאן

בישראל היום, המשקיעים השונים עדיין לא קיבלו רגליים קרות בשל ההיצע הגדל, ורוב המנהלים בחברות שמחזיקות משרדים, עדיין טוענים כי ישנו מחסור במשרדים ומלאים נעלמים במהירות. נכון כי מאז 2009 ישנם אלה המזהירים מפני השקיעה שעלולה להגיע, אך בשוק הנדלן העסקי היום יש עדיין פרויקטים שסיימו את שיווקם ועומדים מול רשימות המתנה של שוכרים פוטנציאלים. אונם בהשקעה בנכס יש סיכון מעט גבוהה יותר מהשקעה במגורים, שכן נכס עסקי מושפע מאירועים עולמיים בשווקי המסחר וההון השונים ותמיד חשוב לשמור על ביטחון כלכלי כלשהו. רק כך אפשר לנצל את התשואה הגבוהה שמקבלים מנדל"ן עסקי בזהירות לעומת נכס למגורים, שמפצה על הסיכון.
לעמוד הפרויקט 456 - משולש העסקים וההיי-טק של גוש דן באתר BankNadlan לחצו כאן
היתרון הבולט ביותר של נדל"ן המשרדים הוא האקזיטים האפשריים שבוחרים לעבור דרכם משקיעים רבים. בתחילת הפרויקטים, כ-50 אחוזים מרוכשי הזכויות בקבוצות הרכישה השונות הם משקיעים בלבד (משקיעים שמעוניינים להשכיר את הנכס בלבד ולא להשתמש בו כמקום עבודה). חלקם בוחר לפעול ב"שיטת האקזיט" ומוכר את הנכסים העתידיים עוד במהלך הבנייה וכך לוקח לעצמו נתח בטוח במהירות. אומנם, בתהליך מסוג זה הרווח האפשרי הוא נמוך יותר, אך בדרך כלל, במהלך הבנייה משקיעי הנדל"ן המחזיקים בזכויות בנכסים הם רק 20 אחוזים מכלל הרוכשים. בפרויקט הארבעה, שניסה לצמצם את פעילות האקזיט, נמכרו רק חצאי קומות וקומות המכילים לפחות 1,200 מ"ר, על מנת לייבא משקיעים חזקים באמת שמעוניינים בהצלחתו של הפרויקט כולו.