בתקופה האחרונה, פועלת מדינת ישראל לצמצם את פעילות משקיעי הנדל"ן על מנת לשחרר דירות תפוסות ולהגדיל את היצע הדירות לטובת רוכשי דירות כחלק מן הפתרונות השונים למשבר הנדל"ן בישראל. הפעולות שנעשו לשם כך הן שינויים בחוק המכר על מנת להגדיל את הוצאות המס על בעלי נכסים רבים וכך ישנם משקיעי נדל"ן שבוחרים לעזוב את שוק הדיור במרכז הארץ ולבדוק אופציות אחרות בערי הפריפריה. לעומתם, ישנם משקיעים אשר בחרו לעוזב את שוק הנדל"ן הישראלי מחשש שהוא מתקרב לנקודת השיא שלו והאופציות לתשואות גבוהות כבר אינו קיים בארץ אלא בחו"ל. במקרים כאלה ואחרים ישנן עסקאות של רכישת קרקעות או דירות אך גם כאן ישנו חשש מצד המשקיע שאינו זוכה לראות בשטח את הנכס אותו הוא קונה ולכן, ישנם משקיעים הבוחרים להשתמש באלטרנטיבה, שהחלה לצבור תאוצה בישראל, הנקראית כלכלה שיתופית.
לעמוד השקעות נדל"ן בחו"ל באתר BankNadlan לחצו כאן
השקעה שיתופית - crowdfunding
השקעה שיתופית מסוג זה הינה קבוצת משקיעים בנדל"ן בחו"ל, הנקראית crowdfunding באנגלית, הנה השקעה דרך חברות ישראליות, אשר מתמתחות בהשקעות נדל"ן בחו"ל, ומאגדות קבוצות של משקיעים יחדיו, כך שכל אחד מהם משקיע סכום קטן יחסית , אך יחדיו הם יכולים לאגד סכומי השקעה גדולים המצטברים למיליוני שקלים אותם משקיעות החברות ברכישת קרקעות או במגוון פרויקטים באזורים הבולטים אשר זוכים למגמות עלייה, ויחדיו, המשקיעים יכולים להשלים את ההוצאה שלהם במהירות גבוהה יותר (משום שההשקעה הייתה נמוכה) ולהינות מהרווחים והתשואות האפשריות. אך כיצד אפשר לדעת שהמשקיע בוחר את חברת הנדל"ן הנכונה? או מצטרף לקבוצת המשקיעים בעלי אותו אינטרס שלו?
לעמוד השקעות נדל"ן בארה"ב באתר BankNadlan לחצו כאן
ווידוא האינטרסים של כל חברי הקבוצה כולל המשווק והיזם
תחילת הדרך של המשקיע הפוטנציאלי לרוב מתחילה ברשת, ע"י בדיקת מודעות פרסום לגבי פרויקטים שונים להשקעה בחו"ל ושיחה ראשונית עם נציגי החברות. בשלב ראשוני זה, כאשר מבצעים את השיחה הראשונה עם נציגי החברה חשוב להבין מהם האינטרסים של כל הגורמים המעורבים בחברה, מיהם המשקיעים והיזם ולוודא האם המטרה של כל חלקי החברה דומים לזה של המשקיע. לאחר מכן חשוב לגבש תמונת מצב שלמה של הפרויקט לפי נתונים כגון תפקידו של המשווק הפרויקט - בדיקה האם הוא היזם או שמא הרווח שלו מגיע מפרסום בלבד, מודל הרווח - משווק שיפסיד מעסקה כושלת יוודא לדאוג לאינטרסים של המשקיע כדי להבטיח שהעסקה תצא לפועל, תשתית משפטית - לאן מגיעים כספי ההשקעה ומי יהיה רשום על שמו של הנכס, ועוד.