האם שוק הנדל"ן בדרך לעבור טלטלה נוספת? בדיון שנערך היום (יום ג') בוועדה לביקורת המדינה לציון יום הדיור הציבורי בכנסת, נשאל שר השיכון והבינוי, יואב גלנט, האם הוא עומד לעזוב את משרדו במשרד השיכון וזה לא השיב. השאלה נשאלה לאחר שגלנט העניק סקירה על התוכניות העתידיות שמתכננים במשרד, כדוגמת הדרישה ל-5 אחוזים שיועברו מהתקציב למען הדיור הציבורי, ונכון להיום, עדיין לא ברור מה שינוי כיסאות שכזה, ייעשה לתהליכים שגלנט מצהיר כי יקדם. ברוב המקרים כשישנם חילופי תפקידים מסוג זה, תהליכים נעצרים נלמדים ונבחנים מחדש וכל עיכוב שכזה יגרור את שוק הדיור למערבולת מחירים, בייחוד כאשר משרדי הממשלה עומדים לקראת דיוני תקציב המדינה. השר גלנט לא ענה לשאלות מסוג זה, לא אישר אותן, אך גם לא הכחיש.
לעמוד דירות מקבלן באתר BanmkNadlan לחצו כאן

השר גלנט לא הכחיש האפשרות כי יועבר מתפקידו
השיח החדש החל את דרכו בעקבות דיונים על סבבי תיקים אפשריים שיתרחשו בממשלה כאשר מפלגת כולנו תוותר על משרד השיכון. שר השיכון יואב גלנט לא היה מוכן לענות על שאלות פוליטיות מסוג זה והמשיך בסקירה אודות התוכניות השונות אותן מקדם משרדו והכריז כי המשרד משקיע למעלה ממיליארד ש"ח ברכישת דירות לדיור הציבורי, לאלכס עוד כ-2,300 דירות לציבור זכאי הדיור הציבורי, ופועלים לקדם פרויקטים של התחדשות עירונית במסגרת שיקום שכונות רב שנתי שמתוקצב ב-300 מיליון ש"ח וכבר החל את דרכו באור עקיבא וטבריה. כמו-כן, גלנט המשיך וציין כי כיום ישנם דיונים רבים על תוכנית ל"שכירות רוכשת", בה שוכרי הדירות יוכלו לאגור את כספי שכר הדירה למשכנתא, בעזרתה יוכלו לרכוש את הדירה.
לעמוד הפרויקט דירות ברובע יזרעאל - שכונת עדן בעפולה באתר BankNadlan לחצו כאן
בכל פעם ששר חדש עובר תפקיד פרויקטים רבים נעצרים
נכון להיום תוכניות הדגל של משרד השיכון והאוצר המונהגות על ידי משה כחלון ויואב גלנט הם הבאת חברות קבלן זרות לישראל ופרויקט "מחיר למשתכן". רצונם של גלנט וכחלון להבאת חברות הקבלן הזרות נובע בעקבות הרצון לפתח את שוק דירות מקבלן בישראל בכלל ואת ענף הבנייה בפרט. כיום השוק אינו מתפקד בקצב מספק ובממוצע לוקח לבנות בניין מגורים בישראל כשנתיים וחצי, דבר אשר מעכב מסירת דירות מקבלנים ומעלה את מחירי הדירות בשל היצע נמוך מהביקוש. התקווה של חברי מפלגת כולנו היא שחברות הנדל"ן הזרות יגיעו עם העובדים המנוסים שלהם (עד 1,000 עובדים לכל חברה) וכך יוכלו לזרז את קצב העבודה בעזרת העובדים המנוסים שלהם ושיטות הבנייה החדשות.