כמה זמן הציבור הישראלי יצטרך להמתין כדי שיוכל לראות כיוון דרך משמעותי ממשרד השיכון והבינוי לפתרון משבר הדיור? את השאלה הזו שואלים בענף הבנייה ונדל"ן זה זמן מה ונכון להיום שר השיכון והבינוי, יואב גלנט, יצא במספר הצהרות והכרזות על כוונותיו לשיפור שוק הדיור הישראלי, אך נכון להיום נראה כי במשרד השיכון עדיין לא הסבירו כיצד יפעלו ומהם התוכניות שיעשו בשטח על מנת לשנות את המציאות. נוסף לכך, כרגע אין תוכנית המופעלת בשטח שמטרתה לשנות את פני ענף הבנייה, אלא רק עוד כנסים בהם נציגי משרד השיכון בעיקר מסביר כיצד צריך לפעול. אז עוד כמה זמן יעבור עד שנראה את ההכרזות מיושמות בשטח?
לעמוד מחירון דירות באתר BankNadlan לחצו כאן

רכישת הדירה גדל להיות הנושא המשפיע ביותר על כלכלת הבית
לאחרונה הוכרז כי חברות הבנייה לא יוכלו לגבות מרוכשי הדירות את שכר טרחה עבור עורכי הדין שלהן, כפי שהיה מקובל עד היום. בהצעת החוק לתיקון חוק המכר, שיזמו וקידמו במשרד הבינוי והשיכון מוסבר כי ההוצאה המשפחתית על הדיור מהווה כ-25 אחוזים מכלל הוצאות והפכה להיות אחד הנשאים המשמעותיים ביותר בתחום הכלכלה הביתית. רוכשי הדירות הישראלי משקיעים בממוצע בעסקות מסוג זה את עיקר הונם, בנוסף להלוואות הכספיות שעליהם לקבל מהבנקים כגון המשכנתא וכו'. הצעת החוק נועדה לעזור לצרכן להתמודד עם ההוצאות הכספיות מול הספקים ופעולה שכזו היא אכן מברכת, אך האם פה טמון הפתרון למשבר הדיור?
לעמוד דירות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן
שכר הטרחה שיעלם עלול לצוץ בעליית מחירים כללית
אין זו הצעת החוק הראשונה שמציע המחוקק כדי לנסות ולצמצם את מחירי הדיור ולפני כו היה מדובר תיקון שבו הוגבל שכר הטרחה אותו יגבו עורכי הדין של חברות הבנייה מהרוכשים עד 5,000 ש"ח בלבד. אך כאן עמדו חברות רבות שניצלו את הצעת החוק לגרום לרוכשי הדירות לשלם פעמיים. פעם אחת לעורכי הדין מטעמם, ובפעם השנייה לעורכי הדין של היזמים והקבלנים. מכאן מתחילים משחקי המחירים בהם קבלנים ויזמים מנסים לפעול עפ"י חוק ולהעלות מחירים כדי שכעת, התיקון החדש יאבד מכוחו והציבור ישלם בכל זאת על שכר הטרחה, והדבר פשוט יקבל שם אחר, או שמחירי הדירות יעלו. לכן צריך לפעול בשני דרכים, או להמשיך את משחקי המחיר עם הקבלנים והיזמים, או לפעול להוריד את מחירי הדירות בדרכים משמעותיות יותר.