בישראל, השקעה בדירה לצורך השכרה מתבררת כהשקעה מוצלחת במהלך שנות משבר הדיור. כמובן שהתקופה זו עלולה להתהפך, אך כיום וגם בראייה לעתיד, נראה כי השקעה זו תמשיך להיות מניבה ורווחית. היתרון הנוסף לכך, הוא שבישראל, המס על השכרת דירה לצורך מגורים הוא נמוך לעומת מיסי רווח אחרים כגון, שכר עבודה, רווחים בבורסה ועוד. מס ההכנסה מציע למתעניינים לבחור את מסלול המס אותו הם מעוניינים לשלם לפי שלושה מסלולים שונים: מסלול של פטור ממס על השכרת הדירה, מסלול חיוב במס מופחת של 10 אחוזים וחיוב במס לפי מדרגות מס. בחירה נכונה של מסלול המס יכולה לצמצם משמעותית את חובת המס על ההכנסות משכר דירה.
לעמוד לוח דירות להשכרה באתר BankNadlan לחצו כאן
מסלול פטור ממס
רובם של בעלי הנכסים המשכירים דירות נמצאים במסלול הפטור מס, שלהם דירה אחת, וששכר הדירה ממנה אינו עולה על 5,070 ש"ח בחודש. מעבר לכך ישנם תנאים נוספים לקבלת פטור כגון ייעוד למגורים, דירה שאינה רשומה בספרי העסק, ודירה המושכרת לפרטיים. תקרת ההכנסה משכירות כוללת את כלל הכנסות השכירות של המשפחה (כולל ילדים עד גילאי 18) כשבמסלול זה יש אפשרות לקבלת פטור חלקי. כאשר סכום ההכנסה החודשית מהשכ"ד גבוה מתקרת הפטור של כ-5,000 ש"ח, אך אינו עולה על 10,000 ש"ח, ניתן לחשב את הפטור במספר אופנים: הפחתה מההכנסה החודשית משכ"ד שהתקבלה בפועל את סכום תקרת הפטור, וההפרש ביניהם ייחשב כסכום עודף. הפחתה מסכום תקרת הפטור את הסכום העודף. ולבסוף, ההפרש המתקבל הוא הסכום הפטור ממס. כדי להסדיר את תשלומי המס במקרים של "פטור חלקי" עליכם לפתוח תיק, המיועד לדיווח על השכרת נכסים במשרדי מס הכנסה.
מס מופחת בשיעור של 10 אחוזים
במידה וההכנסה משכר הדירה עולה על 10,000 ש"ח, הפטור לא יחול והסכומים הנכנסים בהכנסה החודשית משכר דירה יהיו חייבים במס. אבל, במקרים מסוג זה, ניתן לבחור במסלולי חיוב מס מופחת בשיעור של 10 אחוזים. מסלול זה תקף בתנאי שהדירה משמשת למגורים בישראל ובמידה וההכנסה מדמי השכירות איננה הכנסה מעסק. המשתמשים במסלול לא יכולים לנכות הוצאות הקשורות לדירה, כולל פחת. תחילה נראה כי לכאורה יש פגיעה במשכיר הדירה שלא מוכרות לו הוצאות, אך בפועל שיעור המס הנמוך הינו הטבה שעולה לרוב משמעותית על אי ההכרה בהוצאות. התשלום צריך להתבצע מיד לאחר סוף השנה, עד 20 יום, במסגרת שובר דיווח הנמצא במשרדי המס.