הציבור הבריטי בחר לעזוב את האיחוד האירופי אך כעת השווקים השונים מתחילים להראות את התוצאות בעקבות מעשה שנוי במחלוקת זה. לאחר התפטרותם של פוליטקאים רבים, כולל אלה שהובילו את מחנה הברקזיט והותירו את הבוחרים מעט המומים, כעת האנגלים חוזים בהשפעות הבחירה שלהם בכיוון נוסף והפעם משוק הנדל"ן המקומי כשמשקיעים החלו לעזוב חברות נדל"ן ציבוריות בבריטניה בשל חוסר כדאיות כלכלית והיזמים שוקלים מחדש פרויקטים. אז האם השקעות נדל"ן בחו"ל עדיין נחשבות כדאיות? ובמיוחד באי הבריטי?
לעמוד השקעות נדל"ן בחו"ל באתר BankNadlan לחצו כאן
חברות נדל"ן באנגליה עלולות לאבד את ערך האשראי הנוח שלו הם זכו עד עתה
הדיווחים מציגים הפסדים של עשרות מיליארדי דולרים שנעלמו משווי חברות ציבוריות, בשל החשש הרב להאטה בביקוש לבנייני משרדים, מלונות, חנויות ונכסים אחרים באירופה. יחד עם זאת, שוקי האשראי שיחלשו בעקבות עזיבת בריטניה את האיחוד האירופאי עוד עתידים להוביל הקפאה של עסקאות בתעשייה, שהסתמכו עד עתה על זרימה חופשית של הלוואות. אירועים אלה עלולים לגרום להפסדים כלכליים לשוק הבריטי כשבעלי משרדים ובתים בערים הגדולות, ייבחרו להעתיק את העסקים שלהם לארצות האיחוד האירופאי. המרוויחים העיקריים יהיו הערים הגדולות של אירופה וארה"ב המתחרות בשוק הלונדוני, אך מומחי הנדל"ן ברובם מעריכים כי עיקר ההשפעה של עזיבת בריטניה את האיחוד, אם הדבר אכן יתממש, תורגש רק בעוד כמה שנים.
להשקעות נדל"ן בגרמניה באתר BankNadlan לחצו כאן
משקיעי נדל"ן רבים תוהים האם להמשיך ולהשקיע באי הבריטי
בשלב ראשוני זה, ההשפעה קצרת הטווח של הברקזיט היא ששוקי נדל"ן מסחריים באירופה כבר החלו להראות האטות, לאחר גלים של ביקושים של משקיעים זרים בשנים האחרונות. בשנת 2015, משקיעים רכשו נכסים אירופיים בשווי 300.7 מיליארד יורו, מול 224.5 מיליארד יורו בשנת 2014. לפי ההערכות, היקפי העסקאות עוד יואט יותר משום שבעלי נכסים יתנגדו למכור את הנכסים שלהם בזמן לא ידוע כשהשוק נמצא בסימן שאלה והחשש היותר גדול הוא שהפרויקטים שכבר עמדו לקום יוקפאו. דוגמא לחשש הגבוה נמצא במקרה של מגדל בן 22 קומות שמתוכנן לקום במרכז הפיננסי של לונדון, ע"י חברת אקסה, אך נכון להיום החברה בודקת מחדש את התכניות בעקבות ההצבעה והחשש שחברות יבחרו לבנות משרדים באירופה שתהיה זולה יותר ובעלת שוק אשראי נוח יותר.