משבר הדיור שאנו נמצאים בו בשנים האחרונות פוגע בישראלים רבים המנסים להגשים חלום ולרכוש דירה מקבלן, דירת יד שנייה וכו', אך נתונים מראים שהציבור הישראלי אינו נותן למחירים הגבוהים להרתיע אותו מלבצע שינויים במפרט המוצג לו, לשפץ את הנכס אותו הם רוכשים ולהשקיע סכומים, המגיעים לפעמים לעשרות ומאות אלפי שקלים, למרות הסכום הגבוהה שהם מתקשים לאסוף רק כדי לקנות את הדירה במפרט הבסיסי (או במצבה לפני השיפוץ). נדמה כי ברגע שהישראלי מחליט שאם הוא כבר קונה דירה, אז הוא ישקיע בה כדי להפוך אותה לדירת חלומותיו. או שמא הציבור הישראלי מקבל מפרט בסיסי שיוביל לשינויים בכוונה תחילה?
לעמוד דירות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן

70 אחוז מהישראלים בוחרים לשנות את המפרט הקיים
מנתוני חברות המשנה, המבצעות שינויי מפרט ושיפוצים עבור קבלנים רבים, עולים הנתונים כי 70 אחוזים מרוכשי הדירות הישראלים לא מוכנים להסתפק במפרטים הקיימים או הבסיסיים ומעוניינים לשדרג את הדירות שהם רוכשים. העלויות הממוצעות אותם מוכן להשקיע הציבור הישראלי מגיעים לרוב לכ-50-60 אלף ש"ח לדירה. בחישוב קצר ובהסתמכות על הנתונים הרישמיים, שמדווחים כי ב-2015 נמכרו בישראל 32 אלף יחידות דיור חדשות, יוצא שסעיף ההוצאות עבור שינויים או שיפורים במפרטים השונים הופך להוצאה שנתית בהיקפים חסרי תקדים של 1.1 מיליארד ש"ח.
לעמוד הפרויקט עדן טאוור בבת ים באתר BankNadlan לחצו כאן
הסכומים הכספיים עבור שינוי המפרט מתחילים מ-10 אלף ש"ח ומגיעים עד 250 אלף ש"ח
התקציבים של שינויי הדירות משתנים לפי כל שדרוג בהתאם לסוג הרוכש ובמידה אם הדירה מיועדת להשקעה או למגורים. משקיעים לרוב משדרגים את המפרט הטכני של הדירות בסכומים צנועים יותר של עד עשרת אלפים ש"ח בממוצע, אך מנגד, כשמדובר ברוכש שקנה את הדירה לצורך מגורים, הוא יהיה מוכן להשקיע סכומים גבוהים בהרבה בשביל לשדרג ולשפר את הדירה כראות עיניו והסכומים מגיעים ל-55 אלף ש"ח בממוצע כשהרוכשים הקיצוניים ביותר עובר את סף ה-100 אלף ש"ח. ברבעון הראשון לשנת 2016 זוגות צעירים בחרו להשקיע על שינויי הדירות כ-30 אלף ש"ח בממוצע. משפרי הדיור עושים זאת לפי אופי הדירה ומיקומה ומדובר בסכומים גבוהים הרבה יותר העומדים בין 60 ל-250 אלף ש"ח.