רק לפני כשבוע אושר בוועדת הפנים והסביבה של הכנסת, לאחר דיון סוער, תיקון 106 בחוק התכנון והבנייה להקמת מבני מסחר ומגורים עד כ-100 מטרים מקו החוף, והצעת החוק הממשלתית של שר התיירות יריב לוין להכיר בבתי המלון כתשתית לאומית שמטרתה לקדם בניית בתי מלון חדשים והרחבת הקיימים, והרוחות עדיין לא נרגעו. מנגד יו"ר הוועדה, דוד אמסלם ממשיך לשבח את התוכנית שלטענתו תקדם את התיירות הישראלית.
לעמוד נדל"ן עסקי באתר BankNadlan לחצו כאן

מטרת התיקון היא לקדם בנייה של מלונות חדשים שלא נבנו זה 15 שנה
התיקון החדש והצעת החוק תיתן אור ירוק לרשתות מלון שירצו לבנות בכמה מוקדים ע"י ועדות שיטפלו בה באופן מאורגן כדי למנוע התרוצצות בין ועדות שונות שרק מושכות כל אחת את הרשת לכיוונה ובסופו של דבר הובילו את ישראל להיות בין המדינות המערביות המעטות שלא נבנה בהן מלון חדש זה למעלה מ-15 שנה. היתרון העיקרי יהיה אומנם לטובת הרשתות הגדולות ולא לבעלי צימרים למינהם, אך הדבר נעשה בשל העובדה שבעלי המלונות זוכים בדר"כ לראות רווחים אמיתיים מבתי המלון רק לאחר 20 שנה בממוצע. כמו-כן, בעלי מלונות שיוסיפו בפרויקטים שלהם דירות חדשות למגורים שיהוו לפחות כ-20% מסך כל היחידות, יקבלו קידום משמעותי בועדות, כדי לקדם בנייה.
ישראל כבר ידעה פרויקטים שיועדו למלונות והפכו למגורי יוקרה לאלפיון העליון
מתנגדי התוכנית טוענים כי מדובר באפשרות מסוכנת ליצירת העדפות לבעלי הון שיוכלו לבנות דירות לאוכלוסייה הבלעדית הזו בזמן שהם גוזלים את האדמות הציבוריות המעטות שנשארו לאזרחי ישראל, במסווה של בית בית מלון. מדינת ישראל כבר ראתה פרויקטים שכאלה כגון המרינה בהרצליה ומגדלי חוף הכרמל בחיפה שהפכו למגורים של האלפיון העליון והארגונים הירוקים דורשים לבטל את תיקון 106 שעולה על חוק תמ"א האוסר לבנות מ-300 מטר מקו החוף.