מדוחות שהציגו בלמ"ס (הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה) דווח היום (יום ה') שברבעון הראשון לשנת 2016, התחלות הבנייה בישראל עמדות על 12 אלף דירות חדשות. מדובר בירידה של 8.1% לעומת התחלות הבנייה בתקופה המקבילה אשתקד ולמעשה זהו הרבעון הראשון הרביעי במספר שרואה ירידה בכמות התחלות הבנייה. בלמ"ס ממשיכים לעדכן כי כ-28% מכמות הדירות החדשות שהחלו את תהליך הבנייה עצמו, נבנות בבניינים בני 2-1 דירות, מדובר למעשה בבתים בודדים ודו-משפחתיים.

באוצר מתגאים ב-99.7 אלף דירות בתהליכי בנייה אך חלקן החלו להיבנות ב-2013
באוצר מתעודדים כי ישנה עלייה של 150 התחלות בנייה חדשות לעומת הרבעון האחרון לשנת 2015 ומסבירים כי כיום בישראל ישנן כ-99.7 אלף דירות חדשות הנמצאות כרגע בשלבי בנייה פעילה. נתון שלאחרונה נראה במחוזותינו רק ב-1997. אך את העידוד הנ"ל אפשר לפסול בקלות בשל העובדה שחלק מהדירות שנמצאות במפר הגבוהה הנ"ל, ישנם פרויקטים שהחלו את דרכם עוד בשנת 2013 ועדיין לא הסתיימו. בישראל אורך הזמן לבניית של מגדלי ובנייני מגורים אורך כשנתיים וחצי ואילו במרכז, הפרויקטים מתארכים עד לשלוש שנים במקרים מסוימים. לכן, ראוי לציין שהמספר הגבוהה לא נגרם בגלל קצב התחלות בנייה מוצלח, אלא בשל משך בנייה ארוך מהרגיל, שרק מצביע על כשל נוסף.
במחוז ירושלים נרשמו עליות של 13% בהתחלות הבנייה אך כל אלה מהווים רק 8% מהנתונים הארציים
ברבעון הראשון לשנת 2016 נרשמו ירידות של 29% בהתחלות הבנייה באזור הצפון, לעומת התקופה המקבילה בשנת 2015 בכלל וירידה של 3% בהתחלות הבנייה בחיפה בפרט. בת"א סובלים היום מירידה של כ-18% בהתחלות הבנייה במחוז ת"א. מנגד, נרשמו גם עליות של 13% בהתחלות הבנייה במחוז ירושלים ברבעון הראשון של שנת 2016 לעומת זה של שנת 2015, ועליי של כ-9% במחוז הדרום ושל כ-8% במחוז המרכז. אך כאן הנתונים הטובים מאבדים מכוחם משום שלפי נתוני המאקרו, התחלות הבנייה במחוז ירושלים מהוות רק 8% מסך כלל התחלות הבנייה בארץ ואילו מחוז מרכז מהווה כ-32% מכלל התחלות הבנייה.