ההחלטה לפרק את חברת הנדל"ן אדמה, הביאה לסדר היום את הסיכונים האפשריים בהשקעות בקרקע. במקרים רבים, אנשים שמתעניינים ברכישת קרקע מוצאים עצמם נאחזים רק בהצלחות האפשריות והאקזיט המבטיח ע"י השקעה זולה ומשתלמת ואינן שמים לב לסיכונים שקיימים גם בעסקאות מסוג זה כמו בכל השקעה רגילה. לא תמיד החברות אשמות בחוסר הידע של הרוכש וכשתפקידם למעשה הוא למכור את הקרקע, תפקידו של הרוכש להבין את שוק ההשקעה שבה הוא מתעניין ולהכיר את היתרונות והחסרונות שלו.
לעמוד מגרשים וקרקעות להשקעה באתר BankNadlan לחצו כאן
ישנם מספר תמרורי אזהרה בפרויקט בעל סיכוי נמוך להפשרה
בכל הנוגע לרכישת קרקע חקלאית, חשוב לדעת שרק בדיעבד ניתן לדעת אם ההשקעה הייתה מוצלחת או לא. צריך לדעת לשים לב לתמרורי אזהרה ולהבין כיצד מתנהל תהליך הפשרת הקרקע, שברוב המקרים נמשך כמה שנים ולהכיר את התשלומים והמסים במהלך הדרך. כמו כל השקעה בבורסה, גם כאן אין הגנה כלשהי ברכישת קרקע מפני שלא מדובר בלו"ז מפורט ומוגדר ולא תמיד הקרקע תופשר בסופו של דבר. בהשקעות מסוג זה יש תהליך ארוך בו בודקים את כשירות הקרקע והאם היא ראויה לאכלס פרויקטים של מגורים, תעשייה או מסחר ולכן ערכה עלול להשתנות במהלך הדרך.
לקרקע שמקודמת ע"י מספר גורמים ממשלתיים או ועדות חיצוניות יש יותר סיכוי לזכות בהפשרה
אין זה אומר שרוב העסקאות ברכישת קרקע נידונו לכישלון ידוע מראש. אך על המשקיע לנסות ולהבין מול החברה, באיזה חלקה מדובר, מהו הפרויקט המתוכנן לעתיד, האם הועדה המקומית (או הממשלה) מקדמים את הפשרת הפרויקט ומהם המיסים השונים אותם יאלץ לשלם במהלך הדרך. בנוסף לעלות רכישת הקרקע, קיימים היטלים, כגון היטל השבחה ששיעורו 50% מעליית ערך הקרקע, היטלי פיתוח לתשתיות של ביוב, חשמל ותחבורה וכן תשלום מס שבח.