בשבוע שעבר חתמו ממשלת ישראל וממשלת אוקראינה על הסכם בילטראלי שיאפשר לישראל לקבל פועלי בניין אוקראינים לעבודה בארץ. ההסכם, שנחתם בקייב ע"י שר החוץ האוקראיני ושגריר ישראל באוקראינה, נעשה לאחר משא ומתן ארוך שנערך מספר שבועות, ונוהל באינטנסיביות בו לקחו חלק גם משרד הפנים, רשות האוכלוסין וההגירה ומשרדי ממשלה נוספים. ההסכם נחתם לאחר חתימות נוספות במסגרת הסכמים בילטראלים דומים שנחתמו עם בולגריה, רומניה ומולדובה, על מנת לפתור את מצוקת העובדים הזרים בבנייה ובשל הסיבה שההסכם עם הממשלה הסינית נתקע ונכון לכרגע אין פתרון באופק.
לעמוד דירות חדשות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן
אפשרות להבאת עוד 15 אלף עובדים זרים עד סוף השנה הבאה באוקראינה בלבד
עד כה הגיעו מהמדינות האירופאיות, איתן נחתמו ההסכמים הבילטראלים, כ-4,000 עובדים, כש-2600 מתוכם הגיעו השנה, וכעת מקווים בענף הבנייה שההסכם החדש יכפיל את מספר העובדים. עפ"י הגורמים הרלוונטים, הסכם עם ממשלת אוקראינה עשוי להוביל להגעתם של 15 אלף עובדים מקצועיים נוספים לענף הבנייה בישראל עד סוף השנה הבאה, במידה והליכי המיון באוקראינה יבוצעו כמתוכנן. היתרון של ההסכם עם מדינה זו הוא האטרקטיביות של העובדים להגיע לעבוד בישראל בשל מצב התעסוקה הרעוע במדינה כששיעור האבטלה במדינה עומדת על 13 אחוזים, מתוך 45 מיליון אזרחים ושיעור האבטלה בענף הבנייה נסק בשנים האחרונות ל-40 אחוזים.
התאחדות בוני הארץ מברכים על המהלך
בקרב התאחדות בוני הארץ בירכו את ממשלת ישראל על חתימת ההסכם עם ממשלת אוקראינה והבטיחו כי כעת אנשי המקצוע יגייסו את מיטב הכוחות לסייע במיון המקצועי של העובדים בארץ המוצא לצד צוותי ממשלת ישראל. ההתאחדות קראה כבר לפני מספר שנים לממשלות השונות להרחיב את מעגל ההסכמים הבילטראליים בתחום זה, כדי לפתור את המחסור החמור בכוח אדם מקצועי בענף הבנייה הישראלי, בדגש על עובדים בעבודות הרטובות האחראיים על בניית השלד, הטיח והריצוף. חשוב לציין כי הגעתם של כוח משמעותי זה יוכל לקצר את זמן הבנייה בישראל וכך גם להוריד את מחירי הדיור.