סקר שהחל עוד בשנת 2009 ובודק את רמת הביצועים של הנכסים העסקיים בת"א וגוש דן מצבעי על עלייה בתשואות המשרדים המושכרים בת"א ב-8 אחוזים. הבדיקה נעשתה על 250 אלף מ"ר של משרדים ברמה הגבוהה וכ-130 אלף מ"ר ברמה הנמוכה, שנתוני הדוחות הכספיים של החברות הנסחרות בבורסה של תל אביב - החל בשנת 2009. מגדלי עזריאלי ואלקטרה, הנחשבים כחלק מהנכסים ברמה הגבוהה, נמצאים כבר שנים רבות בתפוסה מלאה, דבר שמפתיע גורמים רבים, במיוחד לאור היצע המשרדים הקיימים בגבעתיים, ר"ג ובני ברק והחשש בשוק הנדל"ן עסקי לקראת ירידת מחירים בשל היצע רב.
ת"א, ומחירי הנדל"ן הגבוהים, עדיין מושכת את חברות ההיי-טק בשל היוקרה שלה
אחד הנתונים שיכולים להסביר את התופעה הבולטת הזו הוא הביקוש הגובר למשרדים הממוקמים בתל אביב מכיוון של חברות היי-טק שזוכות לפריחה ומעוניינות להשתלב בת"א ולהינות מהאפשרויות הקיימות בה (מבחינת איכות עובדים ותנאי העבודה) הדומה למגמה העולמית. בעקבות כך, גם שכר הדירה הממוצע למשרדים הציג עליות מחירים במהלך השנים ובעקבות כך עליית התשואה אשר כיום מכפילה את הממוצע העולמי.
ירידה בעולם ויציבות בישראל
היציבות המפתיעה של התשואה בשוק זה מפתיעה בעיקר בשל העובדה כי בעולם העסקי נרשמו ירידות חדות בתשואות הנכסים. הירידות הללו נבעו מביקוש גואה מצד משקיעים לנכסים איכותיים וירידות בשערי הריבות שהובילו לעליית מחירים, שבסופו של דבר פגע ברווח הנטו של משכירי המשרדים והוריד את התשואות במרכזי ערים לסביבות ה-4 אחוזים. אפקט הדומינו הוביל לכך שהמשקיעים שמחפשים אחר תשואה גבוהה בחרו לרכוש נכסים בנכסים מרוחקים יותר ומבוקשים פחות על מנת להרוויח מהר יותר מהתשואה האפשרית.