כל אחד מאיתנו עלול להגיע למצב הזה, בו השקיע אדם את מיטב כספו כדי לרכוש את דירתו החדשה היישר מהקבלן, ולאחר כל תקופת ההמתנה הארוכה, הוא מגיע לנכס ומגלה בעיות קטנות שמתחילות לצוץ כגון סדקים בקירות, טפטופי מים ורטיבות, גשם חודר מהתקרה, עובש וטחב בחדר הילדים ולמעשה מספר דוגמאות לאי התאמות בין מה שהוצג לבין מה שבפועל. לצערו של אותו אדם, כעת יחל מסע ההתשה והניסיונות הרבים של בעלי המקצוע והחברות להעביר את האשמה מזה לזה, בזמן שרוכש הדירה ייאלץ להיאבק על מנת לקבל את הפיצוי או שיזכה לקבל את התיקון שמגיע לו.

"שיטת מצליח"
ישנם קבלנים וחברות בנייה רבות המשתמשים בשיטה שמטרתה לפטור עצמן מתיקוני ליקויים אפשריים וכך לחסוך, על חשבון הרוכש, את כספי התיקונים. אותם קבלנים מעדיפים, לבצע תיקונים קוסמטיים בלבד אשר ירגיעו את הדיירים ולגרור את תהליכי הטיפול כדי להתיש את הדיירים על מנת שאלה יפנו לבעלי מקצוע מטעמם. תקווה נוספת היא שהתיקונים יספיקו בדיוק לתקופת האחריות וכשיגלו דיירי הנכס או הבניין שהתיקונים לא טובים, הקבלן כבר לא יהיה מחויב אליהם יותר ויכול ליהנות מהכסף שחסך. אך כשהדיירים מוותרים ובוחרים לפנות לבעלי מקצוע מטעמם, ברוב המקרים הם אינם מודעים להשלכות של צעד זה ולכך שהוא עלול לפגוע בהם באופן משמעותי.
לעמוד דירות חדשות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן
להכריח את הקבלן לבצע תיקון שיישמר לשנים רבות
בהתאם לחוק המכר (דירות), הקבלן מחויב לתקופת אחריות בה עליו לפעול לתיקון מלא שלן כל ליקוי כלשהו וזאת על חשבונו בלבד, אלא, שברגע שהדיירים משתמשים בגורם חיצוני לבצע את תיקונים בדירה, האחריות על הקבלן פוקעת. משמעות הדבר היא שאם יידרשו תיקונים נוספים מעבר למה שתיקן המומחה החיצוני, הקבלן לא יהיה מחויב לתקנם. יתרה מכך, גם אם יתגלו ליקויים נוספים בדירה, הקבלן יוכל לסרב לתקנם במקרים מסוימים ולטעון כי הליקויים נבעו מעבודות אחרות אשר המומחה מטעם הדיירים ביצע בדירה.