אחד הדברים הבולטים שאמר יו"ר מטה הדיור, אבידגדור יצחקי, בכנס הנדל"ן לצעירים שנערך אתמול (יום ב'), היה כי בשל פער דירות שקיים כיום בשוק, אנשים רבים מחפשים פתרונות כגון לגור בקרוואנים, לחזור להתגוריי עם ההורים, מפצלים דירות - לפעמים ברישיון, רוב הזמן בלי רישיון, אבל אם הפער הזה ימשיך לגדול, עלולה להיווצר בישראל קטסטרופה חברתית. יצחקי ביקש להתייחס בדבריו להיצע החסר בדירות לעומת הביקוש אליהן. לכן בטענותיו הסביר כי הדבר הראשון שהוא עושה בעבודה, זה להגדיל את כמות הדירות ולקצר את זמן הבנייה. "בסוף נגיע למקום הזה, אני רואה את האווירה בוועדות. אנחנו משווקים קרקעות מהר ככל שאנחנו יכולים והמטרה היא שהמדינה תעשה כל שנה 50 אלף עסקאות. אני מקווה שזה יהיה תוך שנתיים, והמגמה היא לייצר עוד דירות כדי לספק את הביקושים".
לעמוד מחירון דירות באתר BankNadlan לחצו כאן
בוועידה גם דנו בחוק השכירות החדש
בוועידה דנו גם בשוק השכירות, בפאנל מיוחד, שעסק בחוק השכירות שאותו קידמו הח"כ רועי פולקמן (כולנו) וח"כ סתיו שפיר (המחנה הציוני) ושעבר בשבוע שעבר בוועדת שרים לחקיקה. נציגי הממשלה המשיכו והסבירו כי הם מתנגדים לפיקוח על שכר הדירה בשוק, ואינם מעוניינים להשפיע בצורה בולטת ובכיפוף יד על שו פרטי וחופשי, כמו גם ישנו הפחד שלפני שחוק כזה ייקבע, מחירי השכירות יאמירו פלאים כדי להתכונן. בממשלה מעוניינים לעודד יציבות, ולכן שיטת הפעולה כרגע היא לתמרץ בעלי דירות לתת חוזים ארוכים, ע"י סבסוד חברת ניהול וביטוח דירה.
פולקמן "את התרבות של בעלות על דירה צריך לשנות"
בפאנל נכחו גם דפני ליף וגם רם שפע סיו"ר התאחדות הסטודנטים, שבחרו למתוח ביקורת על המתווה החדש של החוק, כשלטענתם החוק לא ייצור שינוי מהותי בקרב שוכרי הדירות בישראל. פולקמן העריך מצידו כי המתווה ישפיע ואף יעבוד גם בתל אביב, משום שגם בעלי הדירות אינם מעוניינים להחליף דייר בכל שנה כאשר הם מוצאים דייר הוגן, אשר משלם את התשלומים ללא שום דופי. "פיקוח על המחירים לדעתי זה צעד דורסני, ומצאנו צעד ראשון חשוב ומידתי לשיפור שוק השכירות".