התאחדות בוני הארץ הציגו את הערכותיהם לשנת 2017 במסיבת עיתונאים במסדרת כנס הדיור שנערך באילת ובו הודיעו כי התחלות הבנייה לשנת 2016 יעמדו על כ-53 אלף דירות חדשות, שיא של העשור האחרון ובשנת 2017, יעמדו התחלות הבנייה על כ-60 אלף דירות חדשות. הנתונים הללו מגיעים מהמאמץ הממשלתי לשחרר קרקעות שבהחלט מתקבל בחיוב מטעם הקבלנים, אך עם זאת, במסיבת העיתונאים הזהירו כי עם כל הרצון הטוב, במידה והממשלה לא תטפל במשבר הבנייה הקיים אצל חברות הקבלן בישראל, כל התוכניות הללו לא יוכלו לצאת לפועל.

חברות קבלן ישראליות נמצאות בסכנת קריסה
נציגי ההתאחדות הסבירו כי כדי לקדם את תוכניות הממשלה, הבנקים יאלצו לספק כ-11.5 מיליארד ש"ח בהלוואות, משכנתאות והתחייבויות שנכון לכרגע, לא נראה שביכולתם לעשות זאת. כמו-כן, חברות קבלן רבות נמצאות בסכנת קריסה בשל משבר העובדים החמור שקיים בארץ כשמעט מדי עובדים זרים ואיכותיים אינם מספיקים לכל חברות הבנייה להתקדם בפרויקטים שלהן, ויתרה מכך, ישנם עיכובים רבים, שבתורם מטילים קנסות על הקבלנים כך שבסופו של דבר, הם יוצאים ברווחים מינימליים או הפסדים מהפרויקטים. שני הגורמים הללו יחד עם משבר האשראי הקיים בשוק שאינו מוסדר וגורם לתשלומים להגיע באיחור או להציג רווחים שאינם קיימים, חברות קבלן רבות נמצאות בסכנת קריסה ואם הממשלה תאשר את ההחלטה להביא חברות זרות, הדבר ירסק את החברות הללו סופית.
לעמוד דירות חדשות מקבלן בשרון באתר BankNadlan לחצו כאן
בישראל יש מחסור של 80 אלף דירות ומשך הבנייה התארך בממוצע של 10 חודשים
ההערכות הקבלנים הן שבישראל כיום, ישנו פער היסטורי שנצבר במשך העשור האחרון הכולל 84 אלף יחידות דיור חסרות ומצוקת הדיור הזו תוביל לעליית מחירים של 5 אחוזים במהלך שנת 2017. אומנם עלייה מתונה, שמבשרת על שינוי, אך עדיין מדובר בעליית מחירים שנגרמת בשל כל הכשלים שנאמרו. בשנות ה-90 משך הבנייה בישראל היה כ-18 חודשים והיום משך הבנייה עומד על 28 חודשים. ההתמשכות הזו משפיעה קשות על העלויות. העובדה כי מחירי הקרקעות הפרטיות זינקו וכן כי מלאי הקרקעות העומד לרשות החברות הינו נמוך מאוד לא מאפשר לחברות לתכנן היום, מה ייבנה בשנים 2019-2020, כדי לזרז את תהליכי הבנייה בשנים הבאות.