דו"ח מבקר המדינה שפורסם השבוע מציג את כשלי האוניברסיטאות בשירות הסטודנטים אשר שוכרים את מעונותיהם. מסתבר כי אוניברסיטת ת"א והאוניברסיטה העברית גבו שכר דירה גבוהה מהשוק הפרטי. כך לדוגמא, אוניברסיטת ת"א גבתה על דירת בת שני חדרי שינה, אותה שוכרים יחדיו, 4 סטודנטים, 5,000 ש"ח בחודש (עבור כולם יחד). לעומת זאת, בשוק הפרטי, מחיר השכירות לדירה דומה עומד על 4,500 ש"ח, לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ומשרד השיכון. באוניברסיטה העברית, החליטו לגבות 1,520 ש"ח בחודש "פר מיטה" או "פר סטודנט", עבור דירת 2 - 3 חדרים, כשמחירי השוק הפרטי לדירה מקבילה עומד על 1,300 ש"ח בחודש.
לעמוד דירות חדשות באתר BankNadlan לחצו כאן
בעקבות המחאה החברתית ממשלת נתניהו הבטיחה להוסיף 20 אלף מעונות סטודנטים, אך הוסיפה רק 2,400
אל כשלים חמורים אלה מצטרפת ממשלת נתניהו של שנת 2011, כשלאחר המחאה החברתית, הכריזה כי תקצה קרקע בחינם לבניית 20 אלף חדרים עבור מעונות סטודנטים ובנוסף תוסיף מימון חלקי בגובה 100 מיליון ש"ח לשם כך, אולם בפועל, דוח המבקר מציג כי עד יולי 2015 רשות מקרקעי ישראל הקצתה קרקע עבור בנייתם של 9,287 חדרים, שהם פחות ממחצית ההבטחה ומתוכם נבנו בפועל רק 2,400 חדרים או נמצאים בשלבי סיום הבנייה.
לעמוד מגרשים קרקעות באתר BankNadlan לחצו כאן
אוניברסיטת ת"א מנצלת את משבר המעונות ליצירת הון ואינה פועלת לפי קריטריון עדיפות סוציו-אקונומי
הסכום שמעמיד משרד האוצר נחשב לנמוך משמעותית ביחס לצרכים של המערכת הסטודנטיאלית וללא הבטחת של מקורות תקציביים נוספים בפריסה רב-שנתית, לא יהיה אפשר לקבוע יעדים ארוכי טווח. עוד טוען מבקר המדינה כי אוניברסיטת ת"א אינה מקצה את המעונות לפי קריטריון של מצב סוציו-אקונומי, מדד שמחושב בכל מוסד אקדמאי גבוהה "בכך החטיאה האוניברסיטה את ייעודם של המעונות בהנגשת ההשכלה הגבוהה לאוכלוסייה הזקוקה לכך", טענת המבקר.