במובנים רבים, ישראל נחשבת כאומת סטארט-אפ מובילה אך בכל הנוגע לענף הבנייה, נראה כי שיטות הבנייה במקומיות לא השתנו במשך 30 השנים האחרונות. ענף הבנייה בישראל סובל כבר שנים מסגנון בנייה מיושן וכוח אדם לא מקצועי ובמקום לדעת לשלב טכנולוגיות חדשות, שיטות עבודה מתועשות וחומרים מסוגים שונים אשר כבר הוכחו בעולם המערבי כגורמים המוזילים את מחיר הדירות, בישראל אין גורם אחד המעוניין לפתח את הנושא. האם שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט, יביא את השינוי?
לעמוד דירות חדשות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן

שלד של דירת 50 מ"ר מוקם בשעתיים בלבד
אחד אירועים שיכולים להציג אור בקצה המנהרה הוא תצוגת הבניה הישראלי שהתקיימה השבוע בת"א, אותה קידם יואב גלנט, במטרה לתעש את הבנייה בישראל ולהביא לזירוז ולייעול תהליכים בענף. בתצוגה היה אפשר להכיר את הטכנולוגיות החדשות בענף הבנייה, אשר כללו בין השאר שימוש בחומרים ידידותיים לסביבה, ודרכים חדשות להקמה מהירה של מבנים, לצד קבלת תוצר סופי שנחשב לחסכוני, גם בטווח הארוך, בעיקר בחשבון החשמל. אחד מרגעי השיא של התערוכה היה צפייה בשלד של דירת 50 מ"ר שהוקם תוך שעתיים בלבד.
לעמוד הפרויקט מגדלי מנרב בחולון באתר BankNadlan לחצו כאן
ישראל תלויה היום בכוח אדם קטן מדי ולא איכותי
במכון התקנים כבר החלו לצאת בהתאמת התקנים האירופיים לענף הבנייה הישראלי על מנת שזה יוכל לחסוך בעלויות הבנייה בין עד 50 אחוזים. בצורה זו ההכשרה תהיה קצרה מאוד, ויוכלו לחסוך עלויות כוח אדם רבות ולצמצם את התלות בכוח אדם אשר חסר בצורה משמעותית בישראל, ולייצר מבנים שהיעילות האנרגטית שלהם גבוהה. מטרת העל של מתכנני העתיד הוא שהציבור הישראלי יוכל, לחסוך תשלומים רבים לטובת המשכנתא, דרך החיסכון שלו בעלויות החשמל במבני העתיד.