אחד הלבטים הבולטים אצל בעלי קרקעות ומשקיעים שווי הקרקעות וגובהה היטלי ההשבחה שייגזרו מהן. לכן, כאשר עיריית ת"א דרשה להגדיל את היטל ההשבחה על בעלי הקרקעות בתוכנית ת"א 3700, הדבר יצר מאבק עיקש בין בעלי הקרקעות לבין עיריית ת"א על ערכה של הקרקע בצפון ת"א הממוקמת בין שדה דב בדרום לגבול הרצליה בצפון, שהוכרע לבסוף ע"י בדיקת שמאים קובעים.
לעמוד הפרויקט ת"א 3700 באתר BankNadlan לחצו כאן
שינוי באופי הקרקע ובפוטנציאל הטמון בה
עד המאבק המשפטי בין הצדדים, בנושא המתחם הכולל 1,900 אשר מכיל זכויות ל-50 אלף מ"ר לייעוד מלונאי, 150 אלף מ"ר לתעסוקה וכ-70 אלף מ"ר למסחר, שווי יחידת קרקע במתחם הגיע לכמיליון שקל ליחידת דיור, והיטל ההשבחה שייגזרו על בעלי הקרקעות עמד על 330-300 אלף ש"ח ליחידת דיור. אך במשך קידום הפרויקט, תוכנית תל אביב 3700 העלתה את שווי הקרקעות באזור משום שמספר יחידות הדיור שניתן יהיה לבנות במסגרתה הוכפלו, ושטחי הדירות גדלו מ-100 מ"ר ל-120 מ"ר, ומהאפשרות להקים דירות גן ופנטהאוזים, שלא היה ניתן להקים לפי התוכניות הישנות, התאפשר.
לעמוד מגרשים וקרקעות להשקעה באתר BankNadlan לחצו כאן
בעיריית ת"א דרשו להגדיל את היטלי ההשבחה בעקבות עליית מחיר הקרקע
לפי כך, פנו בעיריית ת"א, לארח בדיקה של השמאי העירוני שהכריז כי שווי הקרקעות עלה מ-700,000 ש"ח ל-1.1 מיליון ש"ח, לבעלי הקרקעות בתביעה מבעלי הקרקעות להגדלת היטלי השבחה שחושבו מחדש לפי 550 אלף ש"ח עבור כל יחידת דיור שנכללת בשטחים הרלוונטיים. בעלי הקרקעות דרשו לבטל את הגזרה בעקבות ערעורים במתחם זה, על גובה ההיטלים של העירייה, ולבסוף נבדקה הקרקע ע"י שמאים מכריעים, הממונים מתוקף חוק, לשפוט בסוגיות שמאיות שיש בהן מחלוקת בנושאי מיסוי והיטלים.