התיקון הראשון לתכנית המתאר הארצית תמ"א 35, שבהגבלותיה נועדה לשמור על שטחים פתוחים, אושר ויספק הקלות וגמישות בהרחבה של גבולות עירוניים, על מנת לחזק את יישובי הפריפריה בכלל ואת מחוז הצפון בפרט. אומנם, התיקון נועד תחילה כדי לתת אפשרות ליישובים הרבים להרחיב את גבולותיהם על מנת שיוכלו לקלוט תושבים חדשים, אך הוא תקף גם לכלל הערים הישראליות, בהן גרה מרבית אוכלוסיית המדינה. בנוסף להרחבת הגבולות, התיקון כולל העברת סמכויות מהוועדות הארציות לאלה המקומיות על מנת שיהיה אפשר לזרז פרויקטים רבים ולהקל בקבלת אישורי התכנון.
לעמוד מגרשים וקרקעות להשקעה באתר BankNadlan לחצו כאן
הרקע לתוכנית המתאר תמ"א 35
תוכנית תמ"א 35 מהווה למעשה את מדיניות התכנון ברמה הארצית בכל הקשור לבנייה, פיתוח ושימור. כדי לייצר מענה תכנוני גמיש ועדכני המתקדם עם הזמן, הוטמע מנגנון המעקב בסעיף 18 בהוראות התכנית כשבמסגרתו נקבע, כי אחת לכל ארבע שנים, המועצה הארצית לתכנון ולבניה תבחן האם ישנו צורך בשינוי התכנית על מנת לעדכן אותה. עפ"י מטרות העל ועקרונות התכנון העומדים בבסיסה, התכנית מבחינה בין חמישה סוגי מרקמים בהם ישנו ביטוי ומענה תכנוני לטובת צרכי פיתוח של מדינת ישראל תוך הדגשה של עקרון הרצף של השטחים הפתוחים, לרבות החייצים לאורך הנחלים ושמירה על ערכי טבע, חקלאות, נוף ומורשת.
לעמוד הפרויקט חוף התכלת באתר BankNadlan לחצו כאן
החברה להגנת הטבע פעלה בשיתוף המשרדים לעדכון התיקון
כדי להרגיע את מתנגדי התיקון אשר חוששים לפגיעה קשה של אזורי טבע הנדירים בישראל, מהחברה להגנת הטבע מסרו כי הצעת התיקון אכן שמרה על העקרונות המרכזיים של תמ"א 35, ותקפיד על חיסכון במשאבי הקרקע הייחודיים למדינה עם שמירה על השטחים הפתוחים בין המטרופולינים הגדולים והיישובים. רשות מקרקעי ישראל יצאה ביוזמות אגרסיביות בשיתוף עם משרד הבינוי ומשרד האוצר להפשרה של קרקע חקלאית במרכז הארץ בהיקף של 100 אלף דונם בלבד.